24.03.2012. / 13:45

Autor: Totalsport

CAS potvrdio doživotnu suspenziju Danielu Köllereru

"Köllerer je pozvao druge tenisače na namještanje mečeva u pet navrata. Odbor je zaključio da su vladajuća teniska tijela predočila dovoljno dokaza", stoji među ostalim u priopćenju CAS-a

Daniel KollererDaniel KollererMeđunarodni sportski sud u Lausannei (CAS) odbacio je žalbu i samim time potvrdio doživotnu suspenziju austrijskom tenisaču Danielu Köllereru.

Bivši austrijski Davis Cup reprezentativac prekršio je tri pravila članka D jedinstvenog antikorupcijskog teniskog programa. U suštini je optužen za namještanje ili pokušaj namještanja ishoda teniskih mečeva. The Tennis Integrity Unit, tijelo koje djeluje na inicijativu Grand Slam povjerenstva, Međunarodne teniske federacije (ITF), Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) i Ženskog teniskog udruženja (WTA), sprovelo je istragu i ustanovilo kako je Köllerer pet puta počinio djela, odnosno nedjela kojima je prekršio jedinstevni teniski antikorupcijski program, i to u razdoblju između listopada 2009. i srpnja 2010. godine.

"Köllerer je pozvao druge tenisače na namještanje mečeva u pet navrata. Odbor je zaključio da su vladajuća teniska tijela predočila dovoljno dokaza", stoji među ostalim u priopćenju CAS-a, uz dodatak da austrijski tenisač nije dužan platiti 100.000 eura kazne kako mu je prvotno stajalo uz presudi.

"Igrač nije financijski profitirao od bilo koje od optužbi koje su dokazane", objasnio je tročlani odbor CAS-a.

Najbolji renking u profesionalnoj karijeri započetoj 2002. godine Köllerer je ostvario u listopadu 2009. godine kada je zauzimao 55. mjesto ATP ljestvice.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika