24.03.2012. / 13:05

Autor: Hina

'Bilo kakvo huliganstvo ne možemo tolerirati'

Nakon što je Dinamo pozvao državu da reagira na nedavne vulgarne uvrede Bad Blue Boysa upućene čelnicima kluba, ministar sporta Željko Jovanović danas je u Puli rekao kako je njegovo ministarstvo vrlo glasno i jasno već poručilo da se nikakvo verbalno nasilje, nacionalizam, rasizam i huliganstvo ne može tolerirati.

Policija se ne može sama boriti protiv huliganaPolicija se ne može sama boriti protiv huliganaNakon što je Dinamo pozvao državu da reagira na nedavne vulgarne uvrede Bad Blue Boysa upućene čelnicima kluba, ministar sporta Željko Jovanović danas je u Puli rekao kako je njegovo ministarstvo vrlo glasno i jasno već poručilo da se nikakvo verbalno nasilje, nacionalizam, rasizam i huliganstvo ne može tolerirati.

"Mi smo vrlo jasno poručili da kroz preventivne programe 'sportom protiv nasilja' dajemo prioritet prevenciji", rekao je Jovanović.

Dodao je kako on osobno i kao ministar poziva suce i igrače da kada čuju verbalno vrijeđanje te nacionalističke i rasističke ispade s tribina, jednostavno sami prestanu igrati.

"Pozivam igrače da sami pokažu crveni karton huliganima koji vrijeđaju bilo koga s tribina", rekao je ministar Jovanović.

Nogometni klub Dinamo uputio je otvoreno pismo javnosti nakon što su na utakmici Dinamo - Slaven Belupo na Maksimiru "po tko zna koji put pripadnici ekstremnih navijačkih ogranaka Bad Blue Boysa ponudili iznimno široki repertoar sramotnih uvreda prema obitelji izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i drugih čelnika kluba".

U pismu prozivaju državne institucije zbog ignoriranja i potpunog izostanka reakcije na takvo ponašanje. "Očekujemo reakciju ministra Jovanovića koji tako odlučno zagovara borbu protiv svake vrste nereda, nasilja ili protupravnog ponašanja na sportskim stadionima i koji je nedavno s ponosom istakao suglasnost sa stavom predsjednika UEFA-e Michelea Platinija o nultoj toleranciji za huliganizam i svaki drugi oblik rasne, nacionalne i vjerske mržnje te fizičkog i verbalnog nasilja na nogometnim utakmicama", stoji u pismu.

Vezane vijesti

Navijački barbarizam & mafija u HNS-u

Navijački barbarizam & mafija u HNS-u

Hrvatskoj slijedi nova kazna od strane Europske nogometne federacije (UEFA) uslijed divljanja i rasističkih ispada dijela hrvatskih navijača tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika