25.03.2012. / 10:48

Autor: Hina

Papa pozvao odrasle da zaštite djecu

Papa Benedikt XVI. pozvao je u subotu odrasle da "zaštite djecu i brinu o njima, kako njihov osmijeh ne bi nikad ugasnuo", u poruci upućenoj stotinama mladih Meksikanaca koji su se okupili u gradu Guanajuatu.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. pozvao je u subotu odrasle da "zaštite djecu i brinu o njima, kako njihov osmijeh ne bi nikad ugasnuo", u poruci upućenoj stotinama mladih Meksikanaca koji su se okupili u gradu Guanajuatu.

Drugoga dana svojeg prvog posjeta Meksiku Papa je na taj način neizravno aludirao na zlostavljanja djece u raznim situacijama, što, iako to nije spomenuo, uključuje i pedofiliju za koju su u posljednjih nekoliko desetljeća optuženi brojni svećenici Katoličke crkve.

"Želim vas pozvati da zaštitite djecu i o njima brinete na način da njihov osmijeh nikada ne ugasne, tako da mogu živjeti u miru te prema budućnosti gledati s povjerenjem", rekao je Papa s balkona "Case del Conde Rul" u Guanajuatu, gdje se sastao s meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom.

"Radostan sam što mogu vidjeti vaša sretna lica koja su ispunila ovo lijepo mjesto. U Papinu srcu zauzimate vrlo važno mjesto. Želio bih da osjetite moju iskrenu simpatiju. Svatko od vas svojevrstan je dar za Meksiko i za svijet. Vaša obitelj, Crkva, škola i oni na kojima je najveća odgovornost u ovome društvu moraju udružiti snage i pomoći vam da primite naslijeđe svijeta koje isključuje zavist i podjele", rekao je Benedikt. Meksiko je država u kojoj živi puno obitelji s velikim brojem djece.

Papa je u subotu u Guanajuatu privatno razgovarao i s predsjednikom države Felipeom Calderonom. Agencije prenose kako se razgovaralo o problemu kriminala u zemlji koji je povezan s trgovcima i trgovinom drogom te o pitanju svjetovnosti.

U nastavku pastoralnog pohoda Meksiku papa Benedikt XVI. u nedjelju će u parku u meksičkom gradu Silau održati misu na otvorenom na kojoj se očekuje više od 350 tisuća ljudi.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.03.12. 15:09

"Neizravno je aludirao".To papa.Kad ne spomeneš izravno pedofile kolege, kao da ih nije ni bilo.
Iskrena isprika i opet izostala.Svi ste isti.
Kad govori o kondomima,abortusu i svemu sličnome,onda je izravan i ne aludira.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika