25.03.2012. / 14:56

Autor: Hina

Obama i Erdogan o Siriji i Iranu

Američki predsjednik Barack Obama i turski premijer Recep Tayyip Erdogan razgovarali su u nedjelju u Seulu o dostavi medicinske pomoći i komunikacijskoj potpori sirijskoj oporbi, ali naoružavanje ustanika nije bilo na dnevnom redu, izjavio je američki dužnosnik.

Tayyip ErdoganTayyip ErdoganAmerički predsjednik Barack Obama i turski premijer Recep Tayyip Erdogan razgovarali su u nedjelju u Seulu o dostavi medicinske pomoći i komunikacijskoj potpori sirijskoj oporbi, ali naoružavanje ustanika nije bilo na dnevnom redu, izjavio je američki dužnosnik.

"Washington i Ankara spremni su razmotriti slanje pomoći Siriji, ali koja ne uključuje 'smrtonosnu pošiljku', na sastanku Prijatelja Sirije 1. travnja u Turskoj", potvrdio je zamjenik Obamina savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes.

"Razgovarali smo o humanitarnim naporima i kako doprinijeti naporima Kofija Annana da u Siriji dođe do toliko potrebne promjene", izjavio je Obama nakon sastanka s Erdoganom, inače oštrim kritičarem Bašara al-Asada.

Dvojica državnika nisu zaobišla ni Iran, a Obama je izrazio uvjerenje da još ima vremena za diplomatsko rješenje krize, ali ono curi. Obama vrši pritisak na Izrael da se se suzdrži od napada na navodna iranska nuklearna postrojenja, poručivši da je vojna akcija i dalje jedna od opcija.

Erdogan i Obama razgovarali su uoči sastanka na vrhu o nuklearnoj sigurnosti koji sutra počinje u Seulu.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika