25.03.2012. / 20:06

Autor: Hina

Brat Muhameda Meraha osumnjičen za suučesništvo

Francuske vlasti su odredile pritvor za brata ubojice nadahnutog al-Kaidom zbog sumnje u suučesništvo u ubojstvima troje židovske djece, rabina i tri vojnika.

Mohamed MerahaMohamed MerahaFrancuske vlasti su odredile pritvor za brata ubojice nadahnutog al-Kaidom zbog sumnje u suučesništvo u ubojstvima troje židovske djece, rabina i tri vojnika.

Državno odvjetništvo u Parizu priopćilo je da su preliminarne istrage dale dovoljno materijala da se opravda pritvor Abdelkadera Meraha po više optužbi. Abdelkader, star 29 godina, uhićen je u u zoru u srijedu za policijske opsade stana u Toulouseu njegovog brata Mohameda, Francuza alžirskog prijekla.

Mohamed Merak je u ubijen u pucnjavi nakon što je priznao ubojstva vojnika, židovske djece i rabine u tri napada na području Toulousea ovoga mjeseca.

Ne čini se da je Merah bio dio mreže fundamentalista ali policija pokušava utvrditi je li ga usmjeravao ili mu davao praktičnu pomoć njegov brat koji je službama sigurnosti poznat po tome što je 2007. pomagao ilegalno prebacivanje militantnih džihadista u Irak. .

"Policijska istraga je dovela do ozbiljnih i podudarnih naznaka koje sugeriraju da je Abdelkaderovo suučesništvo u terorističkim zločinima vjerojatno", navodi se u priopćenju državnog odvjetništva.

Abdelkader je u preliminarnoj istrazi rekao da je ponosan na ubilački pohod njegova brata ali da sam nije upleten, rekli su izvori iz policije.

Mohamed Merah, star 23 godine ubijen je u četvrtak iz snajpera nakon oružanog obračuna s policijom i opsade njegova stana koja je trajala više od 30 sati tijekom koje je i priznao ubojstva, navodi agencija Reuters. Izvori iz policije i tužiteljstva su rekli da je Mohamed snimao sve svoje zločine i da je te snimke namjeravao objaviti na internetu, izvijestila je agencija AFP.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika