26.03.2012. / 09:04

Autor: Hina

Njemačka tvrdi:

'Izlazak Grčke iz eurozone bila bi katastrofa'

Dodala je da Grčka, dvaput spašavana, ima pred sobom "dugi i težak put" ali da bi bila "velika politička šteta dopustiti Grčkoj" da napusti euro

Angela Merkel (arhiva)Angela Merkel (arhiva)Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da bi bilo "katastrofično" dopustiti Grčkoj da napusti eurozonu koja bi time bila "nevjerojatno oslabljena", u televizijskom intervjuu za BBC u ponedjeljak.

"Donijeli smo odluku da budemo dio monetarne unije. Nije to samo monetarna odluka nego i politička", kaže Angela Merkel. "Bilo bi katastrofalno da kažemo jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama: 'Više vas ne želimo'", dodala je ona.

"Uostalom, europski ugovori to ne dopuštaju. Ljudi u cijelom svijetu pitali bi se: 'Tko će biti sljedeći?' Eurozona time bi bila nevjerojatno oslabljena", nastavila je ona.

Dodala je da Grčka, dvaput spašavana, ima pred sobom "dugi i težak put" ali da bi bila "velika politička šteta dopustiti Grčkoj" da napusti euro.

Merkel je ponovila i podršku prisustvu Velike Britanije u EU-u usprkos odbijanju premijera Davida Camerona da se pridruži novom europskom proračunskom paktu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika