26.03.2012. / 11:37

Autor: Nacional.hr

Rješenje za 3. maj odobrit će Bruxelles

Novinar Novog lista navodi kako Vlada želi za Tvornicu industrijske i brodske opreme, tvrtku STM, Motore i dizalice i Ugostiteljstvo 3. maj, tvrtke kćeri koje zajedno upošljavaju oko 560 radnika, naći nove vlasnike

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Novo rješenje za brodogradilište 3. maj dogovorit će se s Bruxellesom. Prema starom planu već se trebalo ugovoriti nekoliko novogradnji, bila je predviđena i privatizacija čitave Grupe 3. maj, no sad se razmišlja o privatizaciji po djelatnostima, piše Novi list.

Privatizacija najkasnije do 1. srpnja 2013., vlastiti doprinos u restrukturiranju od minimalno 40 posto i smanjenje proizvodnih kapaciteta prioriteti su Hrvatske vlade. Plan restruktuiranja koji je odobrio Bruxelles i domaća Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, predviđao je da se brodogradilišta prodaju Danku Končaru i Jadranskim ulaganjima.

Program je preslika internog plana kojeg su izradili zaposlenici brodogradilišta, no te ideje su bile aktualne prije više godina. Otad se situacija poprilično promjenila.

Vlada želi nove vlasnike za Tvornicu industrijske i brodske opreme, tvrtku STM, Motore i dizalice i Ugostiteljstvo 3. maj, tvrtke kćeri koje zajedno upošljavaju oko 560 radnika.

Dodajmo kako je dosad kroz poticajne otpremnine odlazak u mirovinu prihvatilo 79 radnika, a u sljedećim mjesecima plan je zbrinuti ih barem još toliko. Predrag Božanić član Uprave 3. maja rekao je kako je preduvjet svih daljnjih koraka provedba sanacije. Riječ je o Sporazumu o obeštećenju za pomorsko dobro, koji su sva brodogradilišta potpisala s bivšom Vladom u veljači prošle godine. Na ime izvlaštenih nekretnina 3. maju država bi trebala platiti 3,2 milijarde kuna, no plan je da se ta sredstva iskoriste za plaćanje svih obveza 3. maja.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika