26.03.2012. / 12:03

Autor: Nacional.hr

Tvrtke će se moći registrirati za 10 kuna

Podsjetimo kako bi budućim Zakonom o financijskom poslovanju trebalo započeti primjena 'crne lista bankrota', 20-ak tisuća neodgovornih poduzetnika koji imaju dugove, nemaju imovine i zaposlenih bit će kažnjeni tako što će im se zakonski zabraniti osnivanje novih tvrtki

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzmjene Zakona o trgovačkim društvima predviđaju zakonska rješenja kojima će omogućiti registriranje tvrtki za 10 kuna, piše Poslovni dnevnik.

Trenutno je za osnivanje društava s ograničenom odgovornošću potrebno 20 000 kuna. Podsjetimo kako bi budućim Zakonom o financijskom poslovanju trebalo započeti primjena 'crne lista bankrota'. Dvadesetak tisuća neodgovornih poduzetnika koji imaju dugove, nemaju imovine i zaposlenih bit će kažnjeni tako što će im se zakonski zabraniti osnivanje novih tvrtki. Ta praksa već postoji u mnogim zapadnim zemljama, a Vlada će sljedeće godine dopustiti i osnivanje 'jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću' što je dogovoreno u ugovorima s EU.

Dodajmo kako je u Italiji tijekom siječnja ove godine kao jedna od antikriznih mjera omogućeno otvaranje novih tvrtki s pologom temeljnog kapitala od jednog eura. Iz Hrvatske gospodarske komore kažu kako je ta mogućnost otvorena za fizičke osobe u dobi do 35 godina, kako bi mlađoj populaciji bio omogućen ulazak u svijet poduzetništva.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika