26.03.2012. / 15:25

Autor: Hina

Kineski predsjednik zabrinut zbog S.Koreje

Kineski predsjednik Hu Jintao izrazio je u ponedjeljak zabrinutost zbog nuklearnog pitanja Sjeverne Koreje tijekom razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom, izjavio je jedan američki dužnosnik.

Hu JintaoHu JintaoKineski predsjednik Hu Jintao izrazio je u ponedjeljak zabrinutost zbog nuklearnog pitanja Sjeverne Koreje tijekom razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom, izjavio je jedan američki dužnosnik.

Ben Rhodes, zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost, rekao je novinarima da je pitanje Sjeverne Koreje bilo jedno od prvih o kojima su razgovarala dvojica predsjednika na marginama summita o nuklearnoj sigurnosti u Seulu.

"Dvojica čelnika su se složila da će koordinirati svoje odgovore na potencijalne provokacije te da će prenijeti našu zabrinutost Sjevernoj Koreji i, ako bude potrebno, razmotriti koje korake treba poduzeti u slučaju lansiranja satelita", rekao je Rhodes.

Obama je u ponedjeljak u Seulu pozvao Pjongjang, koji planira lansirati raketu dugog dometa, da obuzda nuklearne ambicije, istaknuvši da će se u suprotnom suočiti sa međunarodnom izolacijom.

Obama je kineskom kolegi rekao da je SAD otvoren za pokretanje dijaloga sa Sjevernom Korejom, ali samo ako ona bude poštovala svoje međunarodne obveze, kazao je Rhodes.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika