27.03.2012. / 12:58

Autor: Nacional.hr

Il Divo u Areni Zagreb 17. rujna

Najpoznatiji (i najšarmantniji) svjetski klasični multinacionalni kvartet IL DIVO objavio je prve datume istočnoeuropskog dijela turneje koji je dio velike svjetske turneje koja u ovoj godini obuhvaća šest kontinenata

Svjetska turneja Il Diva započela je u veljači, a fenomenalni kvartet (Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller i Urs Bühler) nastupa na najpoznatijim mjestima diljem svijeta. Na svojoj četvrtoj svjetskoj turneji promovira najnoviji album Wicked Game (Syco/Sony Music). Zanimljivim vokalnim spojevima i jedinstvenim opernim aranžmanima osvojili su milijune slušatelja te pokrenuli klasičnu multinacionalnu senzaciju. Osim vokalnim sposobnostima, svojim fizičkim izgledom i šarmom ne ostavljaju slušateljice ravnodušnima. Radi fizičkog izgleda - miljenici žena, radi fenomenalnih glasovnih mogućnost i ostalih kvaliteta - miljenici cijelog svijeta.

Na posljednjoj održanoj turneji „An Evening With Il Divo" (2009.), koncerti su rasprodani u više od 130 gradova te su primili Billboardovu nagradu (the Billboard Breakthrough Award) za jednu od najvećih i najuspješnijih turneja godine.

Nova scenografija obećava zapanjujuću vizualnu i glazbenu kombinaciju najboljih pjesama te premijernih izvedbi s najnovijeg albuma. „Il Divo je savršen spoj moderne opere, kazališta i koncertne izvedbe. Redatelju je privilegij stvoriti vizualno okruženje pozivajući publiku na kazališno putovanje njihove glazbe", rekao je Brian Burke (umjetnički redatelj). Izgled pozornice bit će elegantan i profinjen, no uz šarm koji posjeduju ova četvorica vrlo je vjerojatno kako velik dio publike neće previše pozornosti obraćati na popratne sadržaje. Kada oni zapjevaju, ženski dio publike zaboravi na sve drugo.

Wicked Game (Syco/Sony Music) je njihov peti studijski album. Od izlaska albuma u studenom, prodan je u više od milijun primjeraka. Neke od pjesama koje se nalaze na albumu su naslovna pjesma Wicked Game - dramatična prerada klasika od Chrisa Isaaka, emocionalna obrada Roy Orbisonove pjesme Crying, i zapanjujuća verzija nezaboravne Time To Say Goodbye.

Il Divo su ostvarili najuspješniji međunarodni proboj, za sada su prodali više od 26 milijuna albuma te nose titulu pionira klasičnog multinacionalnog žanra. Nedavno su imenovani izvođačem desetljeća (Classic BRITS Awards). Njihov uspjeh donio je potpuno novi zvuk u svjetsku vokalnu glazbu, a njihova pojavnost počela se koristiti kao sinonim muške ljepote. Od svojih početaka do danas imaju više od 150 zlatnih i platinastih nagrada u 33 zemalja. Osim milijunima prodanih albuma, rasprodanim turnejama, ova popularan četvorka može se pohvaliti i očaranim ženama diljem svijeta.

Ulaznice za zagrebački koncert po cijeni od 200 do 900 kuna kreću u prodaju 30. ožujka, a mogu se kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na na www.eventim.hr.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika