27.03.2012. / 14:01

Autor: Nacional.hr

Rusi zainteresirani za Slavonski Brod

Uz razgovore o energetici i nafti, ruska je strana priopćila hrvatskoj i kako kreću pripreme za izgradnju Južnog toga na koji bi se Hrvatska trebala priključiti

Radimir ČačićRadimir ČačićRadni posjet ministra gospodarstva Radimira Čačića Moskvi u Hrvatskim se medijima većinom spominjao u kontekstu Petrokemije. No, ruski su mediji imali nešto drugačije viđenje tog posjeta.

Većinom su Čačićev posjet spomenuli specijalizirani mediji za energetiku i naftnu industriju. To ne iznenađuje kada se zna da Rusi već dugo obgledavaju Slavonski Brod kao potencijalno mjesto za investiciju u naftnu industriju.

Novosti energetike tako ističu kako su hrvatska i ruska strana razgovarale o izgradnji zavoda za preradu nafte kod Slavonskog Broda, ali i o višenamjenskom cjevovodu koji bi se protezao od Slavonskog Broda do Omišlja. Podsjetimo, Nacional je o tim planovima Rusa pisao još u listopadu.

Ruski mediji ističu i zainteresiranost ruskog ministra energetike za geološka i naftna istraživanja u Hrvatskoj. Tome dodatno na ruku ide i izjava ministra Linića koji je rekao kako za hrvatska naftna polja ima mnogo zainteresiranih.

Uz razgovore o energetici i nafti, ruska je strana priopćila hrvatskoj i kako kreću pripreme za izgradnju Južnog toga na koji bi se Hrvatska trebala priključiti.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 29.03.12. 08:37

Nek prvo vrate Pokradeno u Bosanskom Brodu::::


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika