27.03.2012. / 14:45

Autor: Hina

Besplatan gradski prijevoz u Tallinnu

Gradonačelnik estonske prijestolnice Tallinna objavio je da će od sljedeće godine svim građanima ponuditi besplatan prijevoz gradskom autobusnom i tramvajskom mrežom, prenosi BBC.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaGradonačelnik estonske prijestolnice Tallinna objavio je da će od sljedeće godine svim građanima ponuditi besplatan prijevoz gradskom autobusnom i tramvajskom mrežom, prenosi BBC.

Gradonačelnik Edgar Savisaar kaže da je Tallinn prvi europski grad koji uvodi potpuno besplatan prijevoz, što će ga "učiniti predvodnikom zelena pokreta u Europi". Odluku je podržala i većina građana na referendumu.

Dosad je gradsko prometno poduzeće samo trećinu svojih troškova podmirivalo prodajom prijevoznih karata.

Oporba, pak, takvu odluku smatra politikanstvom i rasipanjem javnog novca. "Čini se da je Tallinn jedan od najbogatijih gradova svijeta, a ulice su mu pune rupa i nema dosta novca za vrtiće", kazao je Valdo Randpere, zamjenik predsjednika gradskog ogranka oporbene Reformske stranke.

Gradski oci kažu da će besplatan prijevoz smanjiti uporabu privatnih vozila u gradu.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika