27.03.2012. / 14:47

Autor: Hina

Sarkozy moli medije da ne prikažu snimku ubilačkog pohoda

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy molio je u utorak televizijske mreže da ne objave video snimku naoružanog napadača inspiriranog Al Kaidom koji je snimio svoj ubilački pohod na jugu Francuske ovoga mjeseca.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy molio je u utorak televizijske mreže da ne objave video snimku naoružanog napadača inspiriranog Al Kaidom koji je snimio svoj ubilački pohod na jugu Francuske ovoga mjeseca.

Francuska se još nije opooravila od ubojstva koje je počinio Mohamed Merah mjesec prije predsjedničkih izbora. On je ubio troje židovske djece, rabina i tri vojnika u gradu Toulouseu.

Televizija Al Džazira sa sjedištem u Kataru priopćila je da razmatra hoće li emitirati snimku koju je dobio njezin ured u Parizu na memorijskom sticku u ponedjeljak kasno navečer. Merah je snimao s kamerom pričvršćenom na tijelo.

Na snimku su montirane islamske pjesme i čitanja iz Kurana, navodi Al Džazira.

"Pozivam direktore svih televizijskih postaja koje bi mogle imati snimku da ju ne objave ni pod kojom izlikom zbog poštovanja prema žrtvama i prema Francuskoj", rekao je Sarkozy nakon sastanka sa šefovima policije u Parizu.

Francuski medijski regulator CSA također je zatražio od televizijskih postaja da ne emitiraju snimku.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika