27.03.2012. / 15:01

Autor: Hina

Medvedev Romneyju: Halo, mi smo u 2012.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev savjetovao je u utorak republikanskom pretendentu za američkog predsjednika Mittu Romneyu neka "upotrijebi glavu" kada govori o Rusiji i pogleda u kalendar pa će shvatiti da je danas 2012. godine, a ne 70-te.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev savjetovao je u utorak republikanskom pretendentu za američkog predsjednika Mittu Romneyu neka "upotrijebi glavu" kada govori o Rusiji i pogleda u kalendar pa će shvatiti da je danas 2012. godine, a ne 70-te.

Romney, koji među republikancima ima najviše izgleda biti nominiran kao protukandidat Baracku Obami za predsjedničke izbore, u ponedjeljak je za CNN rekao da je Rusija "geopolitički neprijatelj broj jedan" za Sjedinjene Države.

"Svim kandidatima za američke predsjedničke izbore preporučio bih dvije stvari: prvo ih pozivam na razum, neka se koriste svojom glavom, a to nijednom kandidatu ne bi škodilo, a drugo neka shvate u kojem vremenu žive: danas smo u 2012. godini, ne u 70-ima", rekao je Medvedev za ruske agencije u Seulu.

Medvedev se dotaknuo i holivudske filmske industrije i pozvao kandidate da izbjegnu ideološke klišeje.

"Kad jedna strana rabi formule tipa 'neprijatelj broj jedan', to pomalo miriše na Hollywood i na tadašnje doba", rekao je Medvedev ciljajući doba Hladnog rata.

Medvedev predsjedničku dužnost uskoro prepušta premijeru Vladimiru Putinu, koji je izabran 4. ožujka. Pojedini republikanci s nepovjerenjem gledaju Putina jer su tijekom njegova dva ranija predsjednička mandata od 2000. do 2008. odnosi sa SAD-om u doba predsjednika Georgea W. Busha bili pogoršani.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika