27.03.2012. / 16:00

Autor: Hina

Korupcija glavna prijetnja kineskom 'komunizmu'

"Korupcija predstavlja glavnu prijetnju za stranku na vlasti. Ako se prema tom problemu ne budemo ispravno odnosili, priroda vlasti morat će se izmijeniti i taj veliki izazov nas čeka", upozorio je premijer

IlustracijaIlustracijaKorupcija predstavlja jednu od glavnih prijetnja za Komunističku partiju Kine, koja je upozorila na promjene u prirodi vlasti ako se korupcija ne zaustavi, upozorio je kineski premijer Wen Jiabao najavivši veći uvid javnosti u poslove vlade.

"Korupcija predstavlja glavnu prijetnju za stranku na vlasti. Ako se prema tom problemu ne budemo ispravno odnosili, priroda vlasti morat će se izmijeniti i taj veliki izazov nas čeka", upozorio je premijer.

Na sastanku visokih kineskih dužnosnika premijer Wen Jiabao je najavio da će zbog toga "omogućiti transparentniji uvid u poslove vlade, na način da se stvore uvjeti da narod može nadzirati vladu", objavljeno je na internetskim stranicama kineske vlade.

"Slučajevi korupcije sve su češći u državnim poduzećima", rekao je Wen, dodavši kako se taj "fenomen pojavljuje češće ondje gdje je veća koncentracija administrativne vlasti te upravljanja kapitalom i resursima".

Javno mišljenje u Kini se sve češće otvoreno objavljuje kad je u pitanju korupcija režimskih kadrova, osobito putem mikroblogova na internetskim stranicama.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika