27.03.2012. / 18:24

Autor: Hina

Bez milosti prema onima koji su bespravno gradili nakon lipnja

Pirovčani su ministru prenijeli da je oko 150 bespravnih graditelja pokrenulo legalizaciju cijelog naselja Glavičice uz potporu lokalne samouprave

Ivan Vrdoljak (Photo: Žarko Bašić/PIXSELL)Ivan Vrdoljak (Photo: Žarko Bašić/PIXSELL)Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je danas Šibensko-kninsku županiju kako bi obišao bespravno izgrađeno vikendaško naselje Glavičicu u pirovačkoj općini te lokaciju na Murteru na kojoj je nekoliko građevina za koje je građevinska inspekcija donijela rješenja o njihovu uklanjanju.

Ministar se najprije sastao s bespravnim graditeljima iz Pirovca, koji su ga izvijestili o teškoćama u postupku legalizacije svojih objekata, izgrađenih bez dozvole.

Pirovčani su ministru prenijeli da je oko 150 bespravnih graditelja pokrenulo legalizaciju cijelog naselja Glavičice uz potporu lokalne samouprave.

Prostorni plan uređenja općine Pirovca, koji je donijelo Općinsko vijeće, sadržava i sanacijski plan Glavičice, što je bila početna točka u procesu legalizacije, istaknuli su bespravni graditelji.

Nakon pirovačkog naselja Glavičice, ministar Vrdoljak u pratnji građevinskog inspektora posjetio je i lokaciju na Murteru na kojoj je nekoliko građevina koje će se, po rješenju građevinske inspekcije, morati rušiti budući da su izgrađene nakon 21. lipnja 2011.

"Neće biti milosti za one vlasnike objekata koji su svoje kuće bez dozvole počeli graditi nakon 21. lipnja 2011., kada je prikupljena sva orto-foto dokumentacija", rekao je ministar Vrdoljak i dodao da će se takvi objekti rušiti.

Onima, pak, koji su do tog roka pokrenuli postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata ministarstvo će izići ususret, zaključio je ministar Vrdoljak.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.12. 23:28

"Bez milosti".... još samo nedostaje..."Milost ne tražim niti bi vam je dao"..

Funkciji ministra ipak više priliči odmjereniji govor.


registracija
11/1/10

fluid, 28.03.12. 13:07

Neznam da itko u ovoj državi zaslužuje milost po bilo čemu što je nepravedno i nepošteno učinjeno.No dvostruki kriteriji primjene zakona,su bolest od koje boluju svi na ovim prostorima.Ne akutno već svjesno i namjerno.Slažem se za nož i rezanje ali ne sa dvostrukim kriterijima.No,sila Boga ne moli.Danas režete vi ali ćete ,zbog svojega licemjerja i dvostrukih kriterija,sutra biti sami srezani.U knjigu moralnosti,nema šanse da budete ikada upisani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika