27.03.2012. / 19:30

Autor: Hina

BiH se mora pripremiti za susjede u Uniji

"Hrvatsku i BiH mnogo toga veže. Iduće godine ulazimo u Europsku uniju i neki ugovori s BiH morat će se redifinirati, ali želimo svojim iskustvom pomoći BiH da se što prije pridruži EU", rekao je Maras

Gordan Maras; Photo: Robert Anić/PIXSELL (arhiva)Gordan Maras; Photo: Robert Anić/PIXSELL (arhiva)Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras susreo se na rubu međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru s predsjednikom Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, kojemu je prenio potporu hrvatske vlade nastojanjima BiH da pristupi Europskoj uniji te najavio promjene u međusobnim odnosima nakon ulaska Hrvatske u EU.

"Hrvatsku i BiH mnogo toga veže. Iduće godine ulazimo u Europsku uniju i neki ugovori s BiH morat će se redifinirati, ali želimo svojim iskustvom pomoći BiH da se što prije pridruži EU", rekao je Maras, koji je na otvaranju 15. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru bio izaslanik predsjednika vlade Zorana Milanovića.

Dodao je da će Hrvatska svoje iskustvo iz približavanja Europskoj uniji ustupiti vlastima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda na konferenciji za novinare istaknuo je kako je za Bosnu i Hercegovinu najvažnije riješiti probleme vezane za izvoz roba životinjskog i biljnog podrijetla u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju slijedeće godine, budući proizvođači u BiH još uvijek nisu opremljeni potrebnim laboratorijama dok robe nisu certificirane sukladno propisima Europske unije. Dodao je da se brojna pitanja u BiH nepotrebno politiziraju, što utječe i na rad Vijeća ministara BiH.

Maras i Bevanda sudjelovali su i u radu konferencije o razvoju i mogućnosti malog i srednjeg poduzetništva nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, u organizaciji ministarstva poduzetništva i obrta RH.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika