28.03.2012. / 10:23

Autor: Totalsport

WTA i ATP Miami: Wozniacki prvi puta pobijedila Serenu Williams

- Serena je velika šampionka, iznimno je respektiram

Caroline Wozniacki (Reuters)Caroline Wozniacki (Reuters)Dankinja Caroline Wozniacki svladala je Amerikanku Serenu Williams 6-4, 6-4 u posljednjem četvrtfinalnom susretu velikog WTA turnira u Miamiju.

Bio je to četvrti susret ovih tenisačica i prva pobjeda Dankinje, koja je realizirala tri od šest break-prilika u meču. Imala je 12 izravnih poena i 13 neforsiranih pogrešaka. Williams je, dakako, bila puno agresivnija, zabila je 34 winnera, ali i napravila 36 neforsiranih pogrešaka. Wozniacki je bolje igrala važnije poene. U drugom setu je povela s 5-1, ali se Amerikanka svejedno umalo vratila u meč.

- Serena je velika šampionka, iznimno je respektiram. Od nje sam izgubila sva tri prethodna meča. Stoga mi ova pobjeda jako puno znači. Mislim da sam odigrala jako dobro, zadovoljna sam. Protiv većine tenisačica vam set i 5-1 praktički znači da ste dobili meč, ali protiv Serene sam znala da se moram maksimalno boriti do zanjeg poena - zadovoljno je komentirala Wozniacki, kojoj će Ruskinja Marija Šarapova biti suparnica za finale.

Nakon tri godine posta, Marija Šarapova uspjela pobijediti kinesku tenisačicu Na Li. Štoviše, deklasirala ju je 6-3, 6-0 u četvrtfinalnom ogledu.

Osvojila je Ruskinja osam zadnjih gemova u meču, dakle od 4-3 vlastitog vodstva u prvom setu. Sve je bilo gotovo za 68 minuta.

Bio je to šesti trijumf nekad najbolje svjetske tenisačice nad sjajnom Kineskinjom, ali i prvi nakon četiri uzastopna poraza, redom u dvama setovima.

Šarapova je dobila tri od pet mečeva protiv Wozniacki.

U srijedu su na rasporedu prva dva polufinala, a sastaju se Amerikanka Venus Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska, odnosno prva igračica svijeta, ove godine neporažena Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Francuskinja Marion Bartoli.

WTA Miami, četvrtfinale:

Wozniacki (4) - S. Williams (10) 6-4, 6-4

Šarapova (2) - Li (8) 6-3, 6-0

ATP Miami, osmina finala:

Đoković (1) - Gasquet 7-5, 6-3

Ferrer (5) - Del Potro (11) 6-3, 6-3

Monaco (21) - Roddick (31) 7-5, 6-0

Fish (8) - Almagro (12) 6-3, 6-7(2), 6-3

Tipsarević (9) - Dimitrov 7-6(3), 6-2

Murray (4) - Simon (13) 6-3, 6-4

Tsonga (6) - Mayer (19) 6-3, 6-2

Nadal (2) - Nishikori (16) 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika