28.03.2012. / 12:05

Autor: Totalsport

Mourinho: APOEL nema individualnu kvalitetu

Očito oni nemaju izvanredni individualni talent koje ostale momčadi u Ligi prvaka imaju, ali u smislu organizacije i karaktera su fantastični - rekao je Mourinho

Jose Mourinho (Reuters)Jose Mourinho (Reuters)Trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho nahvalio je APOEL iz Nicosije nakon prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka koju je "kraljevski klub" dobio s 3-0 na Cipru.

Iako je Real dominirao od prve minute, otpor najvećeg iznenađenja ovosezonskog izdanja najjačeg klupskog nogometnog natjecanja slomio je tek u posljednjih 16 minuta susreta kada su zabili sva tri gola i učinili uzvrat na Santiago Bernabeuu formalnošću.

- Trebalo nam je puno vremena da zabijemo prvi gol, ali to je uvelike imalo veze s našim protivnicima koji su igrali jako dobro u okviru svojih mogućnosti. Očito oni nemaju izvanredni individualni talent koje ostale momčadi u Ligi prvaka imaju, ali u smislu organizacije i karaktera su fantastični - rekao je Mourinho.

- Morali smo igrati dobro kako bismo ovdje pobijedili, morali smo biti dobri u obrani i pametno koristiti posjed lopte. Na kraju smo uspjeli pobijediti. Nuri Sahin je bio sjajan za nas što nas čini sretnima jer je on sjajan momak koji je prošao kroz teško razdoblje stigavši u klub poput Madrida u trenutku kada još nije bio spreman ni za treninge. Ovo je bila savršena utakmica za njega jer smo znali da ćemo imati velik posjed lopte. Imali smo veliko poštovanje prema našem protivniku, a isto poštovanje pokazat ćemo i na Santiago Bernabeuu; oni su najvažnija momčad Lige prvaka (ove sezone). Ono što oni rade ove sezone je fantastično.

- Rezultat je pošten. Pokušali smo ih obuzdati, ali oni su podigli svoj tempo pred kraj i mi nismo mogli izdržati. Vrlo je zahvalno igrati protiv momčadi poput Real Madrida. Svi smo iz prve ruke vidjeli kakvu kvalitetu posjeduju. Može se reći da je ova utakmica bila kruna ove sezone i svega što smo učinili u natjecanju. Moji igrači su sebe učinili ponosnima još jednom protiv superiorne momčadi poput Reala. Real je u polufinalu, u to nema sumnje. Čak vjerujem da će doći do finala i, nadam se, pobijediti - rezimirao je APOEL-ov trener Ivan Jovanović.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika