28.03.2012. / 13:27

Autor: Hina

Sarkozy obećaje drukčiji predsjednički stil

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy obećava drukčiji predsjendički stil ako bude ponovno izabran na tu dužnost u svibnju i priznaje u intervjuu za jedan magazin da je ponekad reagirao previše impulzivno i da se ponašao više kao ministar nego predsjednik tijekom svog prvog mandata.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy obećava drukčiji predsjendički stil ako bude ponovno izabran na tu dužnost u svibnju i priznaje u intervjuu za jedan magazin da je ponekad reagirao previše impulzivno i da se ponašao više kao ministar nego predsjednik tijekom svog prvog mandata.

Ovaj konzervativni čelnik pokušava popraviti svoj rejting tijekom predizborne kampanje ispričavajući se za gafove i objašnjavajući svoje osobine zbog kojih je bio u sukobu s nekim Francuzima.

"Bit ću drukčiji. Već sam bio predsjednik pet godina, a ne ponavljaju se pogreške koje ste već napravili", rekao je Sarkozy u intervjuu za tjednik Paris Match objavljenom u srijedu. "Glavna (pogreška) je bila misliti da sam još uvijek ministar."

"Kao ministar trebaš brzo djelovati, ali kao predsjednik trebaš, osim brzog djelovanja, moći odstupiti od nekih stvari, povući se i biti dostojanstven", kazao je Sarkozy.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika