28.03.2012. / 13:33

Autor: Hina

Milijun i pol Grka kani se vratiti na selo

Gospodarska i financijska kriza vraća Grke na selo: više od milijun i pol njih namjerava napustiti grad i stanovati na selu, prema rezultatima istraživanja Instituta za ispitivanje mnijenja Kapa research provedenog za ministarstvo poljoprivrede.

Grci će se vratiti poljoprivrediGrci će se vratiti poljoprivrediGospodarska i financijska kriza vraća Grke na selo: više od milijun i pol njih namjerava napustiti grad i stanovati na selu, prema rezultatima istraživanja Instituta za ispitivanje mnijenja Kapa research provedenog za ministarstvo poljoprivrede.

Više od 68 posto ispitanika u području Atene i Soluna, dva najveća grada u zemlji, kazalo je kako namjerava preseliti na selo, dok ih je 19,3 posto već poduzelo konkretne inicijative u vidu takve promjene, piše u studiji objavljenoj u tisku u srijedu.

Približno dvije trećine ljudi koji žele promijeniti život studiralo je a tri četvrtine mlađe je od 44 godine.

Njihovo polje interesa prvenstveno su stabla maslina, biološka poljoprivreda ili kultura aromatičnog i farmaceutskog bilja. Glede uzgoja, najveće je zanimanje za puževe, pčele, koze i ovce.

Te brojke ilustriraju "veliki preokret u društvu i stilu života Grka" čiji "utjecaj treba izmjeriti", ocijenio je ministar poljoprivrede Costas Skandalidis objavivši studiju.

Grčka ima više od 20 posto nezaposlenih, najviše mladih (51,5 posto mlađih od 24 godine).

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika