28.03.2012. / 18:25

Autor: Nacional.hr

Prigovori iz EU

Birački popis, brodogradnja i politička imenovanja trn u oku

U Bruxellesu su iznenađeni što se Vlada nije konzultirala s njima prilikom donošenja ključnih odluka, kao što je to praksa među zemljama članicama

EU ima prigovore na rad VladeEU ima prigovore na rad VladeEuropska unija i dalje pozorno prati što se događa u Hrvatskoj iako su pristupni pregovori završeni. Posebno ih zabrinjava uvođenje poreza na mobilne usluge, brodogradnja, nesređeni birački popisi, ali i politička imenovanja u nadzorne odbore.

Uz sve navedeno, Bruxelles i dalje nije zadovoljan ispunjavanjem mjerila Poglavlja 23. o pravosuđu i temeljnim pravima. Traže nove presude u borbi protiv korupcije, a sumnjiv im je i novi prijedlog zakona o policiji.

U Bruxellesu su iznenađeni što se Vlada nije konzultirala s njima prilikom donošenja ključnih odluka, kao što je to praksa među zemljama članicama. Nije im jasno zašto se političari imenuju u nadzorne odbore, kada je ranije bila dogovorena transparentna procedura.

Nesređeni birački popisi boljka su koju Hrvatska mora što prije riješiti, ne samo zbog EU, nego i zbog nje same.

Sve ove, a vjerojatno još koja primjedba biti će objavljene u izvješću o monitoringu koji će Europska komisija objaviti krajem travnja. Diplomatski izvor ističe kako u Bruxellesu razumiju da je novoj Vladi potrebno vremena da se posloži, pa će ono izvješće o monitoringu koje se priprema za listopad ipak imati veću težinu.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
26/10/11

eezy, 28.03.12. 19:50

Eto, vidite kakvi su ti europljni!!!
A, Veca im je sve lijepo objasnila, pa onda i nama, kako su to oni njezine argumente o političkoj podobnosti razumjeli i akceptirali.
Šta im je sad???


registracija
27/8/09

Lujo1, 28.03.12. 22:04

Od budalastog admina iz VL sam dobil poruku:


"Vaš korisnički račun (Lujo1) na Vecernji.hr je zaključan.

Korisnički račun je zaključan do: 01.04.2012 11:02"

Zna li neko večeg budaletinu od VL admina?
Kad god spomenem "privatizaciju" VL dobijem takvu poruku.
Kak veli narod: "Svak se češe gde ga svr bi"!
Valjda bu i "privatizacija" VL došla na red!


registracija
24/3/10

bagsy, 29.03.12. 00:53

VL je obična huškačko navijačka novina,kad je tema,recimo navijaj za hdz(drukanje jadrankine popularnosti),milion plusića za 'pozitivne' komentare,ostali stoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika