29.03.2012. / 12:12

Autor: Nacional.hr

Šešelj kao predizborno oruđe demokrata

"Upotreba Šešelja u ovom trenutku ide u korist vladajuće koalicije. Otuda promtnost ponude garancija za njegovo privremeno oslobađanje iako ju on nije ni tražio", ocijenio je Stanković

Vojislav ŠešeljVojislav Šešelj

Srpski intelektualci, analitičari i predstavnici udruga ne slažu se sa zahtjevom Srbije za puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, piše Radio Slobodna Evropa.

Predsjednica Helsinškog odbora Sonja Biserko ističe kako bi uloga Šešelja u predizbornoj utrci svakako koristila vladajućoj Demokratskoj stranci i koaliciji. "Taj tajming se poklapa i sa završetkom njegovog suđenja. S obzirom na predizbornu kampanju mogao bi biti upotrebljen i u druge svrhe. Aktualne spekulacije u Beogradu navode na to kako bi vladajuća koalicija, čiji član je i Rasim Ljajić, Šešešljevim dolaskom u Beograd u vrijeme predizborne kampanje znatno doprinijelo narušavanju izgleda Tomislava Nikolića", rekla je Sonja Biserko.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković dijeli mišljenje sa Sonjom Biserko. “Šešelj bi sigurno kao glavnu temu u političkom obraćanju građanima stavio kritiku Srpske napredne stranke. Tu bi glavna meta bili njegova dva dojučerašnja najbliža suradnika Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. To je u interesu Demokratske stranke i stranaka koje su njoj bliske. Mislim kako bi Šešeljevo prisustvo za njih bilo dobrodošlo”, naglasio je Stanković.

Dodajmo kako Srbija nije odgovorila na zahtjev za garancijom druga dva optuženika Jovice Stanišića i Franka Simatovića. Stanković ističe kako vladajućoj koaliciji u predizbornoj kampanji Stanišić ne bi pomogao, za razliku od Šešelja koji bi mogao 'ocrniti' članove Napredne stranke na čelu s Tomislavom Nikolićem i Alkeksandrom Vučićem.

"Upotreba Šešelja u ovom trenutku ide u korist vladajuće koalicije. Otuda promtnost ponude garancija za njegovo privremeno oslobađanje iako ju on nije ni tražio. Nesrazmjernost se vidi i u tretiranja drugih za predizbornu kampanju nekorisnih haških optuženika, odnosno ignoriranje Stanišićevih i Simatovićevih uredno podnjetih zahtjeva za puštanje na privremenu slobodu", ocijenio je Stanković.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
9/4/10

imela, 29.03.12. 13:38

Od kad nema Turaka, u Srbiji vlada pravi nered i nezna se ko pije a ko placa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika