29.03.2012. / 12:43

Autor: Totalsport

ATP i WTA Miami: Prvi poraz Azarenke u ovoj godini

U muškom dijelu turnira u Miamiju Rafael Nadal je nakon maratonske borbe s Francuzom Jo-Wilfried Tsongom koja je trajala dva sata i 50 minuta, ipak izborio polufinale s Andyjem Murrayem

Viktorija AzarenkaViktorija Azarenka Najbolja svjetska tenisačica Bjeloruskinja Viktorija Azarenka u četvrtfinalu je turnira u Miamiju upisala prvi poraz u 2012. godini. Dosta lako ju je svladala Francuskinja Marion Bartoli s dva puta po 6-3.

Premda je Azarenka u njihovih 10 međusobnih ogleda slavila čak u osam navrata Bartoli je silovito ušla u meč dobivši uvodna četiri gema. Azarenka se potom budi i stiže do 5-3, ali više od toga u prvom setu nije išlo.

Drugi je set, pak, furiozno otvorila Bjeloruskinja s 3-1, no potom je Bartoli "spustila roletu", te s maestralnih pet gemova u nizu izborila polufinale.

- Ključna je bila moja vjera u pobjedu. Imala sam detaljan plan kako moram igrati i sve sam sprovela u djelo. Teško je igrati protiv tenisačice koja je u tako sjajnom pobjedničkom nizu jer je puna samopouzdanja, ali ovaj sam put uspjela - izjavila je Bartoli nakon velike pobjede.

Francuskinja je meč okončala s pozitivnim omjerom winnera i neprisiljenih pogrešaka 27-25, dok je Azarenku koštalo 30 grešaka, te samo 14 izravnih poena.

U polufinalu je pred Bartoli još jedan veliki izazov, Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je nadigrala Bartoli u svih šest dosadašnjih međusobnih dvoboja.

U muškom dijelu turnira u Miamiju Rafael Nadal je nakon maratonske borbe s Francuzom Jo-Wilfried Tsongom koja je trajala dva sata i 50 minuta, ipak izborio polufinale s Andyjem Murrayem. Nadal je trebao i ranije završiti susret jer je kod 5-4 u prvom servirao za meč, međutim Tsonga je potom uzeo tri gema u nizu i poravnao na 1-1. Na kraju je spasivši dvije break-lopte u zadnjoj igri trećeg seta Nadal drugu godinu za redom zaustavio Tsongu u četvrtfinalu Miamija. Drugi svjetski tenisač pokušat će nakon tri finala postati prvi Španjolac koji je osvojio ovaj turnir, a za prolazak u završni meč potrebna mu je pobjeda nad Škotom s kojim ima pozitivan omjer 13-5, no zadnji je meč pripao Murrayu.

Dodajmo da je večernji program u Miamiju u srijedu oborio rekord posjećenosti sa 14.176 gledatelja.

WTA Miami, četvrtfinale:

Bartoli (7) - Azarenka (1) 6-3, 6-3

ATP Miami, četvrtfinale:

Nadal (2) - Tsonga (6) 6-2, 5-7, 6-4

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika