29.03.2012. / 14:32

Autor: Hina

Milošević: Ni "z" od Vladinog zaokreta

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kritizirao je danas Vladu za izostanak programa i strategije kako postići gospodarski zaokret i državu izvući iz krize, izrazivši uvjerenje da će, nakon što dođe na čelo stranke i oporbe te osnuje vladu u sjeni, ponovno HDZ dovesti na vlast i Hrvatskoj osigurati bolju budućnost.

Domagoj Ivan MiloševićDomagoj Ivan MiloševićKandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kritizirao je danas Vladu za izostanak programa i strategije kako postići gospodarski zaokret i državu izvući iz krize, izrazivši uvjerenje da će, nakon što dođe na čelo stranke i oporbe te osnuje vladu u sjeni, ponovno HDZ dovesti na vlast i Hrvatskoj osigurati bolju budućnost.

"Kada postanem šef oporbe HDZ će zasigurno s vladom u sjeni uvijek nuditi rješenja, svakodnevno pratiti rad vlade i to je pravi način kako ćemo 2015. ponovno biti prvi. HDZ će ponovno biti na kormilu zemlje i u EU će, siguran sam, biti ta snaga koja će najbolje sačuvati nacionalne, političke, gospodarske i sveopće društvene interese", izjavio je Milošević na konferenciji za novinare u svom stožeru.

Vladu Zorana Milanovića kritizirao je da u svojih prvih sto dana nije izašla s jasnim programima, strategijama i ciljevima kako Hrvatsku izvući iz krize, te da je podizanjem PDV-a i rastom porezne presije gospodarstvo gurnula "dublje prema provaliji".

"Lijeva vlada dobila je mandat za zaokret, ali od tog zaokreta ni 'z'", poručio je Milošević, dodavši kako iz Vlade slušamo samo galamu prvog potpredsjednika Radimira Čačića te "zaglušujuću tišinu" premijera Milanovića, "što nas ne vodi od ruba provalije, već nas tamo gura".

Ocijenio je da pojedini članovi Vlade uopće ne razumiju poduzetništvo te pokazuju da na ideološkoj razini ne vjeruju u poduzetništvo i privatnu inicijativu, najavivši da će, kao saborski zastupnik, u parlamentarnu proceduru uskoro uputiti prijedlog zakona o investicijama od državnog interesa.

Tim se zakonskim rješenjem, koji je izradio njegov stručni tim te za koji, rekao je, u bivšoj, HDZ-ovoj Vladi u kojoj je bio potpredsjednik nije bilo razumijevanja, kani osigurati brža i učinkovitija provedba javnih i privatnih investicija.

Milošević je nedopustivim ocijenio aktualno Vladino političko kadroviranje, ističući da će, kada dovede HDZ na vlast i postane premijer, poštovati srednji upravljački sloj u javnim i državnim poduzećima, odnosno kadrovsku politiku voditi po kriteriju stručnosti, znanja i iskustva, te bez članova vlade u nadzornim odborima. "Nećemo sigurno u mjesec dva pomesti srednji upravljački sloj jer je to neodgovorno i gubi se sve ono u što se godinama ulagalo", rekao je.

Na novinarski upit što misli o povratku Ivića Pašalića u HDZ te je li istina da je krajem siječnja u zagrebačkom hotelu Westin s njim popio kavu, Milošević je ponovio da je kavu pio s novinarom te da je Pašalić, s kojim se samo pozdravio, sjedio u drugom dijelu hotelskog kafića.

"HDZ, da bi išao naprijed, treba nove ljude i ideje, okrenuti se budućnosti, a ne prošlosti", poručio je.

Vezane vijesti

Milošević: Ostajem kandidat za predsjednika HDZ-a

Milošević: Ostajem kandidat za predsjednika HDZ-a

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je da i dalje ostaje kandidat za predsjednika stranke, ali i da je spreman za razgovor sa… Više

Komentari

registracija
19/3/12

vojvoda, 29.03.12. 14:44

Pa ovaj je naš !


registracija
23/2/12

cookiese, 29.03.12. 15:31

gdje je sada taj famozni SDP-ov plan 21? kada je bila izborna kampanja ljudima su obećavali brda i doline,a kada su sjeli u svoje fotelje odmah su dignuli PDV na 25%.Smijali su se Jaci a na kraju nisu ništa bolji od nje.


registracija
24/2/12

leonarda, 29.03.12. 15:35

sdp stvarno nema ni program ni plan, ništa čime bi izveli hrvatsku iz krize, a šta su nam sve obećavali, doista je jadno gledsti ovo kako oni međusobno neznaju tko je kome šta, ponašaju se ko muhe bez glave....sad jedino ostaje da se hdz spasi iz ove crne rupe u koju tone sa jadrankom, sa novim predsjednikom i novim ljudima sve je moguće, Domagoj se super pokazuje u svim prilikama pa voljela bi vidjet njega na mjestu predsjednika....gore nam biti ne može, jedino bolje, ali ovi kriminalci od jace, karamarka, milinovića, prgometa nisu nam od koristi!!!


registracija
24/2/12

maksi, 29.03.12. 15:39

"HDZ, da bi išao naprijed, treba nove ljude i ideje, okrenuti se budućnosti, a ne prošlosti", poručio je.
To je isitina, hdz se ne treba vracati proslosti, treba gledat naprijed sa novim ljudima...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 29.03.12. 16:59

Ne razumijem zašto Milošević smatra da bi uopće trebao zaokret jer bi to bio zaokret od hadezeovskog načina rada.Ovako,bez zaokreta, kukurikavci samo kažu da je ono prije bilo dobro i da ne treba ništa dirati.Zato i ne diraju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika