29.03.2012. / 15:40

Autor: Hina

Maras: Vlada će stati iza svih perspektivnih projekata

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras bio je danas u radnom posjetu Šibeniku, gdje je obišao mjesto budućega pomorsko-inovacijskog centra iNavisa te poduzetničku zonu Podi.

Gordan MarasGordan MarasMinistar poduzetništva i obrta Gordan Maras bio je danas u radnom posjetu Šibeniku, gdje je obišao mjesto budućega pomorsko-inovacijskog centra iNavisa te poduzetničku zonu Podi.

Poduzetnici se žale kako imaju dosta problema te da stanje nije jednostavno, rekao je ministar Maras novinarima nakon obilaska poduzetničkih pogona u zoni Podima.

Poduzetnici su se žalili na administrativne zapreke, neplaćanje i nelikvidnost, čak i na nedostatak povoljnih kredita te dostupnost kapitala, otkrio je ministar, dodajući kako poduzetnici imaju ideja i raspolažu prostorom za unaprjeđenje proizvodnje, zbog čega će vlada snažno stati iza njih.

Maras je rekao kako su sve parcele na Podima prodane te je napomenuo da će vlada učiniti sve da grad Šibenik dobije zemljište za daljnje unaprjeđenje poduzetničke zone koja zapošljava 600 ljudi, s nadom da se taj broj poveća.

"Projekti koji imaju perspektivu i koji će donijeti nove investicije dobit će svu potporu vlade, od nekretnina i zemljišta do financijske pomoći u skladu s mogućnostima koje imamo", najavio je ministar na Podima.

Šibenski dogradonačelnik Franko Vidović rekao je kako u ovom trenutku ima zainteresiranih tvrtaka koje bi na Podima željele početi proizvodnju.

Nedavno je zona dobila pet novih investitora, a gradska uprava vjeruje u te projekte, rekao je Vidović.

Vezane vijesti

Linić i Čačić najavili nova zakonska rješenja

Linić i Čačić najavili nova zakonska rješenja

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas kako će idući tjedan Vlada u Sabor uputiti prijedlog zakona o financijskom poslovanju, a prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika