30.03.2012. / 08:23

Autor: Hina

Nasilje u Barceloni

Sporadični incidenti su izbijali tijekom dana u Barceloni, gdje su deseci tisuća prosvjednika defilirali u četvrtak navečer nakon dana općeg štrajka koji su sazvali španjolski sindikati

ArhivaArhivaIzmeđu mladih i snaga reda su u četvrtak u Barceloni izbijali žestoki incidenti u sklopu općeg štrajka u Španjolskoj, navelo je regionalno ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Policija je morala intervenirati i upotrijebiti gumene metke suočena s brojnom nasilnom skupinom", rekao je glasnogovornik ministarstva.

Prema katalonskoj televiziji skupine mladih su palile kontejnere za smeće, razbile izlog jednog dućana i sukobile sa specijalcima, koji su pucali gumene metke u tlo.

Sporadični incidenti su izbijali tijekom dana u Barceloni, gdje su deseci tisuća prosvjednika defilirali u četvrtak navečer nakon dana općeg štrajka koji su sazvali španjolski sindikati.

Dodajmo kako su prosvjednici u Barceloni razbili prozore i upali u banku, zabilježeno je i razbijanje jednog od kafića lanca Starbucks. Neredi u Barceloni obilježeni su i paljenjem kontejnera sa smećem. Saznaje se kako je policija u Španjolskoj uhitila ukupno 176 prosvjednika, dok ih je 104 ozljeđeno. U sukobima je lakše ozljeđeno i 58 pripadnika policijskih snaga.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika