30.03.2012. / 09:24

Autor: Hina

Asadove primjedbe o Annanovom planu razočaravajuće

Sirijski predsjednik je ranije rekao da je njegova zemlja prihvatila plan izlaska iz krize koji je predložio međunarodni izaslanik Kofi Annan, ali je izrazio primjedbe na njegov saržaj

Bašar al-AsadBašar al-AsadSjedinjene Države su u četvrtak "razočaravajućim" ocijenile primjedbe sirijskog predsjednika Bašara al-Asada o mirovnom planu Kofija Annana, koji je sirijski predsjednik prihvatio i rekao da treba presušiti izvore terorizma usmjerenog protiv Sirije.

"Asadove izjave ne iznenađuju, ali su razočaravajuće", rekao je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner.

Sirijski predsjednik je ranije rekao da je njegova zemlja prihvatila plan izlaska iz krize koji je predložio međunarodni izaslanik Kofi Annan, ali je izrazio primjedbe na njegov saržaj.

"Kako bi Annanova misija uspjela, treba presušiti izvore terorizma koje su protiv Sirije usmjerile zemlje koje su financirale i naoružale terorističke skupine", rekao je Asad.

Spomenuti plan prvenstveno predviđa prestanak nasilja svih strana, dostavu humanitarne pomoći i oslobađanje samovoljno zatočenih osoba.

Glasnogovornik Toner je također pozvao sirijskog predsjednika na prekine nasilje i ocijenio da vladine snage još ništa nisu poduzele u skladu s planom Kofija Annana.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika