30.03.2012. / 11:03

Autor: Hina

'Arapi se odrekli Sirijske revolucije'

"Muslimani i Arapi su nas se odrekli (...) ali je Bog uz nas (...) i naša odlučnost će nas dovesti do pobjede", piše na mrežnoj stranici pod nazivom Sirijska revolucija 2011.

IlustracijaIlustracijaProtivnici sirijskog režima pozvali su u petak na prosvjede, nezadovoljni zbog pasivnosti arapskih zemalja prema krvavu gušenju pobune u zemlji, dan nakon arapskog summita koji se završio tek pozivom režima i oporbe na dijalog.

"Muslimani i Arapi su nas se odrekli (...) ali je Bog uz nas (...) i naša odlučnost će nas dovesti do pobjede", piše na mrežnoj stranici pod nazivom Sirijska revolucija 2011. koja poziva Sirijce, kao i svakog petka u zadnjih godinu dana, da izađu na prosvjede protiv režima Bašara al-Asada.

Arapski čelnici koji su u četvrtak održali summit u Bagdadu, propustili su pozvati Asada na odlazak s vlasti i pružiti potporu naoružavanju pobunjenika, pošto su prije nekog vremena u UN-u iznijeli plan kojim se predviđa prijenos ovlasti predsjednika države na njegova potpredsjednika.

Sudionici susreta na vrhu ograničili su se time da režim i oporbu pozovu na "ozbiljan" dijalog i odbiju bilo kakvu vojnu intervenciju u Siriji, gdje vojska nastavlja ofenzivu na pobunjene gradove, u kojoj svakodnevno ginu desetci ljudi, većiom civila.

U četvrtak je u nasilju diljem zemlje poginulo četrdesetak osoba, među kojima 24 civila, po podatcima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika