30.03.2012. / 12:16

Autor: Nacional.hr

Gimnastika: Markoviću srebro

Marković je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama ostvario drugi najbolji rezultat finala u vježbama na tlu

Tomislav Marković (Pixsell)Tomislav Marković (Pixsell)Hrvatski gimnastičar Tomislav Marković osvojio je srebrnu medalju u vježbi na tlu na turniru Svjetskog kupa u Dohi. Robert Seligman finale je, zbog pogreške, okončao na posljednjem mjestu.

Marković je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama ostvario drugi najbolji rezultat finala u vježbama na tlu. Naš je gimnastičar s 15.025 bodova (0.025 manje nego u kvalifikacijama) osvojio srebrnu medalju iza nedodirljivog Kineza Kai Zoua kojem je žiri dodijelio 15.500 bodova. Treći je bio Rumunj Bogdan Vlad Cotuna (14.825).

U finalu konja s hvataljkama Robert Seligman napravio je veliku pogrešku zbog koje mu je žiri dodijelio malih 12.475 bodova. Pobjednik turnira je Slovenac Sašo Bertoncelj (15.225) koji je sa Seligmanom dijelio prvo mjesto u kvalifikacijama prije negoli su mu suci dodijeli još jednu desetinku boda.

Drugo mjesto osvojio je Kinez Qiuhua Liao (14.825), dok je treći završio Francuz Cyril Tommasone (14.625).

Vezane vijesti

EP u gimnastici: Marijo Možnik srebrni na preči

EP u gimnastici: Marijo Možnik srebrni na preči

Sjajni hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je srebrnu medalju na preči, na Europskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u francuskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika