30.03.2012. / 12:52

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor traži:

Odgodimo izbore

Predstavila je svoj program i predložila promjenu da se kompletno vodstvo stranke, osim predsjednika HDZ-a bira na izbornom saboru 20. svibnja

Jadranka Kosor (Pixsell)Jadranka Kosor (Pixsell)

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor najavila je danas da će predložiti izmjene Statuta stranke kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. srpnja i održao po načelu "jedan član jedan glas".

Kosor je na današnjem predstavljanju svog programa za vođenje HDZ-a u sljedećem razdoblju rekla da će taj prijedlog iznijeti Nacionalnom vijeću i Središnjem odboru stranke.

O izmjenama Statuta stranke odlučuje opći sabor stranke, a Kosor je rekla kako predlaže da se na 15. općem saboru HDZ-a, 20. svibnja, izabere Predsjedništvo, potpredsjednici i članovi predsjedništva, a da se po izmijenjenom Statutu, od 20. svibnja do 1. srpnja, organizira izbor predsjednika HDZ-a po načelu jedan član jedan glas. Time će se svakom članu stranke omogućiti da tajnim glasovanjem izabere čelnika HDZ-a, kazala je Kosor u sjedištu svog izbornog stožera u Folnegovićevoj ulici. Istaknula je da neće odustati od kandidature za predsjednicu stranke.

Prednjačimo u demokratskim izborima

"Zauvijek otklonimo dvojbe i vrlo opasne spinove o inženjeringu, o prijetnjama, na svim razinama. Ne želim da se HDZ do izbora za svoju čelnu osobu po načelu jedan član jedan glas i dalje dodatno iscrpljuje", naglasila je Kosor. Smatra da bi, ako bi predsjednik HDZ-a na saboru 20. svibnja bio izabran po starom, i dalje trajale tenzije te bi se HDZ i dalje bavio sam sobom.

Ocijenivši da HDZ već sada prednjači u demokratskim izborima, Kosor je rekla neka se u taj proces ugledaju druge stranke čiji se čelnici biraju bez pogovora ili protukandidata iako im se, kako je rekla, "sudi te iako su bahati".

Predsjednica HDZ-a ponovila je kako su rezultati stranke na prošlim parlamentarnim izborima bili dobri s obzirom na okolnosti u kojima su radili - da je bivši predsjednik otišao sredinom 2009. - što bi rijetko koja stranka preživjela, da je Hrvatska bila u iznimno teškoj situaciji, da su se morali baviti pregovorima s EU te pritiscima s Pantovčaka i iz Kukuriku koalicije.

Izrazivši nadu da će stranačka tijela prihvatiti njezin prijedlog izmjene Statuta, Kosor je rekla da bi se HDZ nakon 1. srpnja trebao početi baviti lokalnim izborima kako bi pobijedili na njima te žestokom kritikom vladajuće koalicije čiji potezi Hrvatsku, kako je ocijenila, vode u krivom smjeru.

'Dostojanstvo'

"Činimo to zajedno, a ne kao razbijena vojska", poručila je predsjednica HDZ-a dodavši kako do sada ni o jednom kandidatu za predsjednika stranke nije ništa loše izjavila. "Ali od sada ovo postaje prostor u kojem ću, ako zatreba, i žestoko odgovoriti argumentima. Neću da se na bilo koji način uruši moje ljudsko dostojanstvo na koje kao predsjednica HDZ-a imam pravo", rekla je Kosor.

Na novinarski upit odgovorila je da će vrlo brzo sazvati Nacionalno vijeće HDZ-a na kojem će predložiti izmjene Statuta, formiranje radne skupine koja će raditi na njegovim izmjenama, a o kojima će nakon toga odlučivati Središnji odbor stranke. Smatra kako bi se tim izmjenama smanjile i tenzije na 15. općem saboru HDZ-a, jer ako se na njemu izabere stranačko čelništvo, bez predsjednika stranke, sve bi bilo jednostavnije i lakše.

Upitana može li Središnji odbor HDZ-a usred kampanje promijeniti pravila, odgovorila je "naravno da može". "Nitko nam ne određuje pravila nego mi u HDZ-u. Idemo to napraviti do kraja i prestati se baviti sami sobom i prestati se međusobno optuživati i trgati stranku. Ja imam najveću odgovornost u ovom trenutku za sudbinu HDZ-a i da stranka izdrži do 20. svibnja i dalje. Zato to predlažem, a tko misli da to nije dobro, neka to argumentira", naglasila je Kosor.

Kosor u sjedištu svog izbornog stožera predstavila i internet stranicu - www.jakdrankakosor.hr

Na njenu su najavu odmah reagirali i njeni protukandidati za mjesto predsjednika. Tako je Milan Kujundžić sazvao izvanrednu konferenciju na novinare na kojoj će točno reći što misli o takvom prijedlogu aktualne predsjednice.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 30.03.12. 14:20

hahahha isuse ova bjeloglava srpska kokoš obožava biti na čelu pa želi sve prolongirati. Jadno, jadno, jadno!!!! Ovi crnotorbari su u totalnom kurcu. Ja sam i predvidio raspad stranke nakon izbore i sve ide u tom smjeru. Samo nastavite tako i spasite Hrvatsku!!!


registracija
12/10/11

hiperborejac, 30.03.12. 15:55

Renato Prkić novi predsjednik HDZ-a Solina i vlasnik tvrtke „PLING“ već 10 godina radi poslove za grad Solin. Prkić je čovjek od najvećeg Sanaderovog povjerenja (izjava Ive Sanadera na skupštini HDZ-a u Solinu : „Renato ti si čovjek od mog najvećeg povjerenja“). Isti taj Renato Prkić zaposlio je u HEP-u sve svoje kumove i prijatelje (Vukovića, Vrdoljaka, Grgića idr.). Grad Solin platio je doktorsku specijalizaciju njegovoj svastici, kao i ženi predsjednika gradskog vijeća Soilina Dr. Kajo Bućana.
Župan Ante Sanader poznat po pronalasku njegove supruge 67 tisuća eura na parkingu robne kuće Merkator, kupio je unaprijed jeftino parcele uz trasu budućeg tunela Vučevica.
Nova Fimi Media u Županijskoj upravi za ceste gdje je župan Ante Sanader predsjednik skupštine, a Mirko Klarić predsjednik nadzornog odbora, izvlačili su novac iz ŽUC-a i prebacivali na ženski odbojkaški klub Split tj. prali su novce. Dovodili su igračice iz Brazila kao i trenera. Župan Ante Sanader im je dao 400 tisuća kuna, a Hajduku niti centa. Prošli mjesec sa odbojkaškim klubom putovali su Azerbeđan, Klarić, pod župan Bečić, predsjednik mladeži HDZ-a Mihanović inače politički postavljen u Županijsku lučku upravu koja također daje novac iz proračuna. U noćnim provodima u Azerbeđanu potrošili su sav novac i nisu se mogli vratiti u Split, pa im je Zdravko Omrčen skupio 60 tisuća kuna i poslao da se vrate. Kako će to Omrčen pravdati on to dobro zna. Ima dosta iskustva. Ovo je slika HDZ-ovog kadra.


registracija
12/10/11

hiperborejac, 30.03.12. 15:58

Jadrankini kadrovi.


registracija
12/10/11

hiperborejac, 30.03.12. 16:03

Što je najvažnije isi ovi HDZ-ovi Jadrankini kadrovi su dali Vinku Mladineu nekadašnjem direktoru fonda za okoliš i energetsku učinkovitost dali nagradu grada Solina za sve lopovluke što ih je učinio na sanaciji Vranjičke kave i sanaciji tvornice Salonit d.d. u stečaju. nakon toga je završio u pritvor zbog prijašnjeg kriminala, ali će uskoro i zbog uništenja tvornice Salonit d.d. u stečaju. Vinko Mladineo trebo je poslužiti za krađu 85 tisuća metara kvadratnih Salonitovih nekretnina za svoga Ivu Sanadera i ostale lopove.


registracija
26/2/12

Hercegovac, 30.03.12. 17:02

Eto sto se desi kad vlast dobije jedna kpj drolja !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika