30.03.2012. / 14:59

Autor: Hina

Ovogodišnji Brown Forum o gospodarskim mogućnostima na razini općina

"Gospodarske mogućnosti na razini općina" tema su drugog po redu Brown Foruma koji će se održati u Opatiji 2. i 3. travnja u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Ureda predsjednika Republike Hrvatske, hrvatske Vlade, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, izvijestili su iz HGK.

James B. FoleyJames B. Foley"Gospodarske mogućnosti na razini općina" tema su drugog po redu Brown Foruma koji će se održati u Opatiji 2. i 3. travnja u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Ureda predsjednika Republike Hrvatske, hrvatske Vlade, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, izvijestili su iz HGK.

Ovogodišnji forum okupiti će predstavnike lokalnih uprava i samouprava te poslovne ljude iz regije, ali i SAD-a sa željom da se prenesu pozitivna iskustva o tome na koji način predstavnici lokalne uprave i samouprave mogu promovirati održivi gospodarski rast, pružiti podršku lokalnim poduzetnicima, inozemnim i domaćim investitorima te staviti u pogon dostupne resurse kako bi ih privukli u većem broju u vlastite općine, gradove i županije.

Forum će predstavnicima lokalnih vlasti i poslovnim liderima iz jugoistočne Europe pružiti jedinstvenu priliku da zajedno sa svojim kolegama iz SAD-a razmijene znanja i iskustva kako bi unaprijedili gospodarstva i učinila ih atraktivnijima za inozemne investicije i trgovinu, navode iz HGK.

Drugi forum nastavak je izrazito uspješnog prošlogodišnjeg Brown Foruma održanog u Dubrovniku, čime je obilježeno 15 godina od nesretne pogibije američke delegacije predvođene ministrom trgovine Ronom Brownom prilikom slijetanja zrakoplova 1996. godine kod Dubrovnika.

Vezane vijesti

Uloga Balkana u globaliziranom svijetu

Uloga Balkana u globaliziranom svijetu

U današnje vrijeme, kada Europa prolazi kroz intenzivne gospodarske i institucionalne promjene, rasprava o budućnosti zapadnog Balkana ne bi smjela… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika