30.03.2012. / 15:06

Autor: Hina

U Kini više od milijarde pretplatnika pokretne mreže

Kina je u veljači premašila brojku od milijardu pretplatnika mobilne telefonije među kojima je više od 143 milijuna pretplatnika mobilnog interneta (3G), objavilo je u petak ministarstvo industrije i informacijske tehnologije.

Kina ima uvjerljivo najviše korisnika pokretnih mrežaKina ima uvjerljivo najviše korisnika pokretnih mrežaKina je u veljači premašila brojku od milijardu pretplatnika mobilne telefonije među kojima je više od 143 milijuna pretplatnika mobilnog interneta (3G), objavilo je u petak ministarstvo industrije i informacijske tehnologije.

U prva dva mjeseca 2012. u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta registrirano je više od 20 milijuna novih pretplatnika mobilne telefonije čime je ukupan broj dosegnuo 1.006.923.000, objavilo je ministarstvo.

Neki pojedinci ili poduzeća posjeduju više mobitela ili pretplatničkih brojeva, te je broj korisnika mobitela ipak manji od milijarde.

Kina je svjetski rekorder po broju korisnika interneta kojih je, prema podacima Informacijskog centra za internet u Kini (CNNIC) više od 513 milijuna.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika