30.03.2012. / 15:47

Autor: Hina

Turska će kupovati 10 posto manje iranske nafte

Turska će smanjiti količinu nafte koju kupuje od Irana za otprilike 10 posto, izjavio je turski ministar energetike Taner Yildiz u petak, tjedan dana nakon što je Washington upozorio zemlje koje kupuju iransku naftu da bi mogle potpasti pod američke sankcije ako uvelike ne smanje količinu koje kupuju.

Turska smanjuje količinu nafte koju kupuje od IranaTurska smanjuje količinu nafte koju kupuje od IranaTurska će smanjiti količinu nafte koju kupuje od Irana za otprilike 10 posto, izjavio je turski ministar energetike Taner Yildiz u petak, tjedan dana nakon što je Washington upozorio zemlje koje kupuju iransku naftu da bi mogle potpasti pod američke sankcije ako uvelike ne smanje količinu koje kupuju.

Turska će djelomično nadomjestiti tu naftu s milijun tona koje bi trebala kupiti od Libije, rekao je Yildiz novinarima. Ankara također razgovara sa Saudijskom Arabijom o kupnji nafte, dodao je.

"Planiramo povećati broj i izbor zemalja od kojih kupujemo naftu", rekao je Yildiz.

Turska uvozi iz Irana oko 200.000 barela nafte dnevno, što predstavlja 30 posto njezina ukupnog uvoza i više od 7 posto iranskog izvoza nafte.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika