30.03.2012. / 16:39

Autor: Hina

Izraelske snage 'udarile' po palestinskim prosvjednicima

Palestinski aktivisti su pozvali na "Globalni marš na Jeruzalem" kako bi obilježili dan na koji Arapi u Izraelu prosvjeduju protiv politika izraelske vlade kojima im je, smatraju, oduzeta zemlja

IlustracijaIlustracijaIzraelske snage sigurnosti gumenim su mecima, suzavcem i šok-granatama u petak rastjerivale skupine Palestinaca koje su ih gađale kamenjem nakon što su skupovi povodom palestinske obljetnice postali nasilni.

Djelatnici medicinskih službi u Pojasu Gaze su rekli da su Izraelci koristili i vatrene prepreke kako bi spriječili prosvjednike da se približe graničnom zidu teško ozlijedivši jednog muškarca.

Palestinski aktivisti su pozvali na "Globalni marš na Jeruzalem" kako bi obilježili dan na koji Arapi u Izraelu prosvjeduju protiv politika izraelske vlade kojima im je, smatraju, oduzeta zemlja.

Izraelske snage su na stupnju najviše pripravnosti i na graničnim prijelazima sa Sirijom i Libanonom no nema izvješća da se netko pokušao približiti graničnim ogradama za razliku od prošle godine kada je u više prosvjeda ubijeno nekoliko prosvjednika.

Do nasilja je, međutim, došlo na Zapadnoj obali, sjeverno i južno od Jeruzalema. Svjedoci su također izvijestili o nemirima na vratima koje vode u Stari grad gdje je privedeno nekoliko ljudi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika