30.03.2012. / 17:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Karlovački antifašisti:

Zaustaviti uništavanje spomenika partizanima na Petrovoj gori

Također je prihvaćen prijedlog Josipa Boljkovca upućen Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta da se sadržaj povijesnih udžbenika dopuni antifašističkim pobjedama, koje su temelj današnje Republike Hrvatske

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeUdruga antifašističkih boraca i antifašista grada Karlovca "od lokalnih i središnjih vlasti te od represivnog aparata" traži da se zaustavi uništavanje spomenika NOB-a na Petrovoj gori i pronađu počinitelji te da se izgradi spomen-kosturnica žrtvama ustaškog terora u Trebinji.

Na današnjem sastanku udruge rečeno je kako je spomenik na Petrovoj gori grandiozan i da bi se o njemu trebale brinuti nacionalne institucije. Budući da se sa spomenika skidaju nehrđajuće ploče s nekoliko desetaka metara visine, za što je potrebna građevinska dizalica, karlovački antifašisti smatraju kako je pitanje dobre volje policije i ostalih institucija da se pronađu počinitelji.

Prihvaćen je i prijedlog Trebinjčana da se izgradi spomen-kosturnica i da se ekshumira oko 200 posmrtnih ostataka iz četiri grobišta u kordunskim šumama i pohrani na jedno mjesto, za što je potrebno oko sto tisuća kuna.

Također je prihvaćen prijedlog Josipa Boljkovca upućen Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta da se sadržaj povijesnih udžbenika dopuni antifašističkim pobjedama, koje su temelj današnje Republike Hrvatske.

Boljkovac je rekao da su u povijesnim udžbenicima "obrađene sve bitke i porazi hrvatskoga plemstva i pogibija Petra Svačića i Krbavska bitka i Rakovička buna, a nema pobjeda kojima su građani Hrvatske zajednički izborili pobjedu nad fašizmom i njegovim kvislinškim režimom u Hrvatskoj".

Vezane vijesti

Puno buke, četvero privedenih i jedan ozlijeđen fotograf

Puno buke, četvero privedenih i jedan ozlijeđen fotograf

Iako je policija zabranila održavanje skupa u organizaciji HČSP-a, nešto poslije 16 sati na glavnom trgu u Zagrebu okupili su se pripadnici… Više

Komentari

registracija
18/9/10

Brobi, 31.03.12. 00:02

Ta druzina se nije oglasila i imala bilo kakav prijedlug vezan uz rehabilitaciju Draze Mihailovica u susjedstvu. Vjerovatno je i on antifasista za njih. Dobro je da su nam evropski cinovnici gazde pa ce se morati i tu druzinu procesljati prije ili kasnije. Skrivanje iza antifasizma im nebude pomoglo.


registracija
12/11/11

Janko1979, 31.03.12. 00:12

Sve popravit,sramota za antifasisticku zemlju ovako da ostane.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika