30.03.2012. / 17:19

Autor: Nacional.hr

Opačić: Svi smo mi veći operativci od Milanovića

Na pitanje voditelja, može li neka žena bez partnera, nazovimo ju Ivana, krenuti u taj proces, ministrica Opačić rekla je kako ako je riječ o liječenju bolesti ona može ići na medicinski potpomognutu oplodnju

Milanka Opačić (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)Milanka Opačić (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)Povodom sto dana Vlade, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić gostovala je u Intervjuu tjedna na Soundsetu. Budući se predsjednik Vlade Milanović vrlo rijetko pojavljuje u medijima, voditelj Saša Ćeramilac pitao ju je zna li gdje joj je šef i ''vidi li ga''. Dobio je i konkretno objašnjenje - Milanović bavi se tihom diplomacijom.

"Pa premijer je u Vladi. Naravno da ga vidim. Radi svoj posao, koordnira. Ima jednu drugu vrstu posla, za razliku od nas koji smo svi puno veći operativci. On je netko tko donosi odluke, prva je osoba u komunikaciji sa svim svjetskim državnicima i njegov posao se svodi na komunikaciju s veleposlanicima, predstavnicima drugih zemalja", rekla je Milanka Opačić.

Osvrnula se, među ostalim, i na raspravu o novom Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji. Na pitanje voditelja, može li neka žena bez partnera, nazovimo ju Ivana, krenuti u taj proces, ministrica Opačić rekla je kako ako je riječ o liječenju bolesti ona može ići na medicinski potpomognutu oplodnju.

"Meni je jako drago da smo, nakon dvije godine borbe za zamrzavanje zametaka, uspjeli. To je zlatni standard u liječenju neplodnosti. Hoće li biti zamrzavanja jajnih stanica ili zametaka, to će procjenjivati medicinska struka. Zakon ne rješava probleme istospolnih zajednica. To je prvenstveno medicinski zako", rekla je ministrica te dodala kako očekuje burne reakcije Crkve na ovakvu regulativu.

Oduzimat ćemo djecu razvedenim roditeljima


Posebno je oštra bila po pitanju izmjene Obiteljskog zakona, a vezano za razvod braka, i to ponajprije zbog traume koju na djecu ostavljaju roditelji. Nada se dovršetku ovog zakona do kraja godine, a posebno ''bezobraznim'' roditeljima nakon razvoda će se oduzimati djeca.

"Nažalost, imamo mnogo konfliktinih razvoda brakova, zbog nedostataka mehanizama u zakonu, pa cijenu plaćaju djeca, koju su zlostavljana od oba rodibtelja jer se neodgovorno prepucavaju preko leđa djeteta. I onda djeca odrastaju bez jednog roditelja jer mu drugi roditelj ne dopušta da vidi dijete. Uvest ćemo medijaciju kao metodu razgovora među posvađanim roditeljima, a onom roditelju koji ustraje na tome da drugom roditelju uskrati da vidi dijete, oduzimat ćemo djecu", rezolutna je Opačić.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 30.03.12. 18:00

Milanović?Tko je to?
Zar nije šef Vlade
PRVI POTPREDSJENIK
Radimir Čačić?


registracija
27/11/11

Culex, 30.03.12. 18:59

Vlada? Tko je to?Zar nije šef Vlade guverner HNB g.Rohatinski?


registracija
30/11/10

jato, 31.03.12. 07:43

Hmmm, Rohatinski,tko je to, jel to onaj mucavi?


registracija
30/11/10

jato, 31.03.12. 07:44

Jasno Opačićko da si ti veći operativac, ipak moraš uložiti veći trud za povlačenje "cigarete" bez dima.


registracija
29/4/09

florenz, 31.03.12. 08:59

Naša bivša premijerka nikako da shvati da postoji i drugi način rada premijera, od diktature i nametanja svojih stavova. Da je rukovodila nekim novinama a ne vladom i državom, možda bi šteta biula nešto manja. Ovako ... I očito joj nije dosta. Paradirala bi ona i po EU. No, izgleda niđšta od toga. Pa ni u svojoj zloporabljenoj stranci više ne može "dirigirati". Sada je počela i kao animir-dama na internetu. No građani su siti i presiti njene krumpir-salate bez ikakvih drugih priloga. Pokvarila je građanima i apetit i probavu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika