30.03.2012. / 19:29

Autor: Hina

Gradske službe odbijaju prozivke vezano za taksi prijevoz

Na inicijativu Sindikata hrvatskog vozača u Uredu zagrebačkog gradonačelnika održan je danas sastanak o stanju taksi prijevoza u Gradu Zagrebu, s naglaskom na "problem rada bez potrebnih taksi dozvola i druge nepravilnosti koje bi mogle rezultirati gubitkom 250 radnih mjesta kod poslodavca Oryx grupe, koji najavljuje prestanak poslovanja", priopćeno je iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

Oryx Taxi objavio je kako prestaje s radomOryx Taxi objavio je kako prestaje s radomNa inicijativu Sindikata hrvatskog vozača u Uredu zagrebačkog gradonačelnika održan je danas sastanak o stanju taksi prijevoza u Gradu Zagrebu, s naglaskom na "problem rada bez potrebnih taksi dozvola i druge nepravilnosti koje bi mogle rezultirati gubitkom 250 radnih mjesta kod poslodavca Oryx grupe, koji najavljuje prestanak poslovanja", priopćeno je iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

Kako se navodi, odbijena je bilo kakva insinuacija o nepravilnostima u postupanju gradskih službi, budući su gradske službe i dosad po uočenim problemima obavljale nadzor taksi prijevoznika registriranih u Svetoj Nedelji, a koji su radili na području Zagreba.

Grad Zagreb je u skladu s važećim propisima proveo sve postupke za dodjelu taksi dozvola o čemu je odluku donijela Gradska skupština, dodaje se.

U okviru svoje nadležnosti gradonačelnik Milan Bandić poduzimao je potrebne radnje za uvođenje reda i provođenje nadzora nad svim auto taksi prijevoznicima, a gradske su službe pisanim upozorenjima i zahtjevima tražile postupanje od nadležnih tijela državne uprave, koja i u okvirima postojećih zakonskih rješenja imaju instrumente za ublažavanje ovakvog stanja, stoji u priopćenju.

Zaključeno je da će se inicirati hitan sastanak s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, u čijoj je nadležnosti predlaganje izmjena zakona, provedba inspekcijskog nadzora i sankcioniranje.

Upravo to je utvrđeno kao budući osnov za kvalitetnije reguliranje taksi prijevoza, s posebnim naglaskom na mogućnost ograničavanja broja taksi dozvola prema istim kriterijima za sve gradove i županije.

Takvo rješenje, koje se očekuje i koje treba potencirati kroz prijedlog izmjena Zakona, onemogućilo bi dosadašnju situaciju, zbog koje su i nastali aktualni problemi, s obzirom da broj taksi dozvola nije jednoznačno zakonom propisan, nego je njihovo utvrđivanje prepušteno jedinicama lokalne samouprave, stoji u priopćenju Gradske Službe za informiranje.

Sindikat hrvatskog vozača zatražio je danas smjenu pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za promet Mije Bezera optuživši ga za nered na tržištu taksi usluga i nelojalnu konkurenciju, zbog kojih je Oryx taxi prestao s radom i otpustit će 250 vozača. U suprotnom sindikat najavljuje prosvjed za srijedu ispred Gradske uprave, najavio je na konferenciji za novinare njegov predsjednik Miljenko Gočin.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika