31.03.2012. / 09:43

Autor: Hina

Optužnica protiv vlasnika i direktora splitskog SMS-a

Tereti ga da je isplatama samome sebi i neistinitim prikazivanjem poslovanja to nekad uspješno poduzeće za proizvodnju prirodne hrane oštetio za višemilijunski iznos

Photo: Tomislav Miletić/PIXSELLPhoto: Tomislav Miletić/PIXSELLŽupanijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS u stečaju Srđana Mladinića, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe stečaja.

Tereti ga da je isplatama samome sebi i neistinitim prikazivanjem poslovanja to nekad uspješno poduzeće za proizvodnju prirodne hrane oštetio za višemilijunski iznos.

Okrivljenog Mladinića (56), koji je jedan od optuženika u slučaju Spice, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti da je od 2004. do 2009. kao jedini osnivač i član uprave u više navrata zatražio za sebe isplate s računa tvrtke, neistinito prikazujući taj iznos kao pozajmice vlasniku ili kao troškove službenih putovanja.

Mladinić je tražio isplate, iako je znao da tvrtka ne ostvaruje dobit koja bi opravdavala takve isplate, čime je tvrtku oštetio za više od 5,7 milijuna kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, navodeći samo dob okrivljenika, no u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu doznaje se kako je riječ o Srđanu Mladiniću.

Osim toga, Srđana Mladinića se tereti i da od 2006. do 2009. nije poduzeo potrebne mjere da bi naplatio potraživanja s osnova pozajmica i kredita pravnim i fizičkim osobama toj tvrtki u iznosu od 13,7 milijuna kuna.

Pritom je u bilancama poslovanja neistinito prikazivao da tvrtka pozitivno posluje, pa je ta tvrtka kod otvaranja stečaja 3. veljače 2010. imala gubitak iznad razine kapitala i pričuva za 42 milijuna kuna.

Optužen je i zato što 2008. i 2009. nije naložio računovodstvu obračun i uplatu poreza na dodanu vrijednost s osnova obavljene usluge marketinga čime je državni proračun oštetio za više od 145.000 kuna.

Mladinić je jedan od osmorice suoptuženika u slučaju Spice.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika