31.03.2012. / 11:24

Autor: Nacional.hr

'Solidarno protiv kapitalizma'

Zagrebački prosvjed počinje u 13 sati na Zrinjevcu

ArhivaArhivaU Hrvatskoj će, kao i diljem Europe, danas biti obilježen Europski dan akcije protiv kapitalizma. Kako je rekao jedan od organizatora Hrvoje Jurić, prosvjedi će, osim u Zagrebu, vjerojatno biti održani u Rijeci i Splitu.

Izrazio je nadu da će se prosvjednicima pridružiti i radnici.

"Kriza se koristi kao izgovor da bi se zatirala radnička prava, povećala eksploatacija radnika i ugrožavala egzistencija seljaka, umirovljenika, nezaposlenih, mladih i drugih", piše u proglasu organizatora - pokreta M31 kolektiv Zagreb.

"Uzrok krize nije, kao što nam govore, u lijenim radnicima ili sitnoj korupciji, nego u samom sistemu. Ne radi se samo o krizi kapitalizma, nego je sam kapitalizam kriza. Dok jedni uvećavaju svoj kapital i političku moć, život drugih postaje sve nesigurniji, siromaštvo raste, a društvene podjele su sve veće.

Demonstracije u brojnim europskim gradovima više su od akcije solidarnosti. Kriza se manifestira na razne načine u raznim zemljama, ali svi imamo isti cilj: ne želimo spasiti kapitalizam, želimo ga nadjačati!", stoji, među ostalim, u proglasu.

Zagrebački prosvjed počinje u 13 sati na Zrinjevcu.

Vezane vijesti

Kako do novog 'New Deala'?

Kako do novog 'New Deala'?

New York Times nedavno je objavio rezultate istraživanja Federalnih rezervi o bogatstvu i prihodima američkih obitelji. Istraživanje je pokazalo da… Više

Komentari

registracija
12/6/11

ozmyster, 31.03.12. 11:57

Dovoljno je da vas proglase "komunistima"


registracija
28/1/12

Bvalen16, 31.03.12. 13:14

E jbg..onda su onih 99% na rubu siromaštva ili siromašnih komunisti i treba promijeniti sistem zar da cijelom planetom upravlja 1 % socijalno neosjetljivih i gramzivih ?..Ali izgleda da se kreće, narod napokon progledao i "eliti" se ne piše dobro ako nastave sa smanjivanje prava i otimačinom koja se krije iza krize,uvođenja demokracije itd..


registracija
5/1/07

james, 31.03.12. 15:56

Da nije tih 1% gramzivih (ne znam što će sa tim silnim bogatstvima kad umru a hoće, i zašto im treba još više) mi ostali ne bi radili ništa jer nas ne bi imao tko tjerati.
Jer takvi smo u duši. Da nije bilo tih gramzivih i dalje bi živjeli u šatorima a o internetu ne bi ni sanjali.
Vratite nam Che-a


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika