31.03.2012. / 17:55

Autor: Hina

Mimica

Prvih 100 dana je 'uigravanje'

U prvih je 100 dana vladanja referendumom prihvaćeno pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a ratificiran je i sporazum o pristupanju EU u Saboru što je veliko postignuće budući da je time stvoren pravni okvir za naše djelovanje u Europskoj uniji, rekao je Mimica

Photo: Filip Brala/PIXSELL Photo: Filip Brala/PIXSELL Potpredsjednik Vlade Neven Mimica izjavio je danas kako je nakon 100 dana obnašanja vlasti Kukuriku koalicije vidljivo da Vlada ide u dobrom smjeru te će se nakon uigravanja u prva tri mjeseca vidjeti da je ovo stvarno koalicijski tim i koalicijska vlada.

"Očekivanja su bila velika što je razumljivo zbog svega lošeg što se događalo proteklih godina te je teško u 100 dana postići puno. Da Vlada ide u dobrom smjeru pokazuje proračun koji je po prvi put u apsolutnom iznosu smanjio javnu potrošnju, a i cijelim sklopom mjera istovremeno je uspostavljena ravnoteža između proračunskih restrikcija i poticaja u gospodarstvu, kazao je Mimica odgovarajući novinarima na pitanje o prvih 100 dana vladanja.

Za rast investicija po vladinom programu kazao je da će se već kroz nekoliko mjeseci osjetiti prvi rezultati investicijskog zamaha. U prvih je 100 dana vladanja referendumom prihvaćeno pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a ratificiran je i sporazum o pristupanju EU u Saboru što je veliko postignuće budući da je time stvoren pravni okvir za naše djelovanje u Europskoj uniji, rekao je.

Najavio je da sada dolazi cijeli niz sustavnih zakona u Sabor, neki od njih već idućeg tjedna. Primjerice to su Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, o HRT-u, o spriječavanju sukoba interesa te uređenja izbornog i političkog sustava kroz proces decentralizacije.

Na novinarsko pitanje kako funkcionira koalicija te hoće li izbjeći zamke Račanove vlade Mimica je odgovorio da svi koji žele dobronamjerno i analitički gledati na funkcioniranje koalicijske vlade vide da ona djeluje drugačije od koalicijske Vlade iz 2000. godine.

"Stranke ove koalicije imaju vrlo čvrste interese koalicijskog djelovanja na rješavanju zajedničkih problema što će držati koaliciju zajedno. Za svaku koalicijsku vlast važno je zajedništvo, a ne samo što rade pojedini ministri i pojedine stranke. Mislim da će se nakon uigravanja u prvih 100 dana vidjeti da je ovo stvarno koalicijski tim i koalicijska vlada", rekao je Mimica.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
26/10/11

eezy, 31.03.12. 22:21

Ako je 30'000 izgubljenih radnih mjesta bilo uigravanje, pitam se šta nas čeka kad započme "igra"?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika