31.03.2012. / 19:12

Autor: Hina

SAD i zaljevske zemlje traže

Rok za Siriju

"S obzirom na žurnost misije zajedničkog izaslanika (SAD i ministri vanjskih poslova zaljevskih zemalja) zatražili su od izaslanika da odredi rok za iduće korake ukoliko se ubijanje nastavi", rekli su u izjavi SAD i Vijeće za suradnju u Zaljevu nakon sastanka u Rijadu

ArhivaArhivaSjedinjene Države i zemlje Perzijskog zaljeva zatražili su u subotu od Kofija Anana, posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju, da odredi vremenski okvir sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu za prihvaćanje novog mirovnog prijedloga i zaustavi nasilje nad prosvjednicima.

"S obzirom na žurnost misije zajedničkog izaslanika (SAD i ministri vanjskih poslova zaljevskih zemalja) zatražili su od izaslanika da odredi rok za iduće korake ukoliko se ubijanje nastavi", rekli su u izjavi SAD i Vijeće za suradnju u Zaljevu nakon sastanka u Rijadu.

Zajedničko priopćenje također poziva zemlje "s izravnim vezama sa sirijskim režimom da se pridruže međunarodnoj zajednici u naporima za rješavanje sirijske krize".

Sirija je rekla da je godinu dana duga pobuna protiv Asada završena ali da će zadržati svoje snage u gradovima kako bi održavale sigurnost dok u skladu s Annanovim planu ne bude sigurno da se mogu povući.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 31.03.12. 19:34

Operacija Libija 2 nije uspjela, sada se ocajnicki trazi izlika za direktnu vojnu intervenciju kako be se "neposlusni" Assad zamjenio kakvom marionetom. Medjutim treba nekako prevariti ili zaobici Kinu i Rusiju. To ce malo teze ici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika