01.04.2012. / 14:51

Autor: Hina

Clinton: "ozbiljne posljedice" za Siriju ako nastavi ubijanje

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u nedjelju članove vlade sirijskog predsjednika Bašara Al-Asada da zaustave nasilje protiv civila ili će se u suprotnom suočiti s "ozbiljnim posljedicama".

ArhivaArhivaAmerička državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u nedjelju članove vlade sirijskog predsjednika Bašara Al-Asada da zaustave nasilje protiv civila ili će se u suprotnom suočiti s "ozbiljnim posljedicama".

"Moramo poslati jasnu poruku onima koji izdaju naređenja i onima koji ih izvršavaju: prestaite ubijati svoje sugrađane ili ćete se suočiti s ozbiljnim posljedicama", rekla je Clinton na konferenciji "Prijatelja Sirije" u Istanbulu.

"Vaši sunarodnjaci to neće zaboravit, kao ni međunarodna zajednica", dodala je.

Clinton je istaknula da SAD oprema sirijsku oporbu komunikacijskom opremom. "S našim partnerima razgovaramo o tome kako proširiti tu pomoć", rekla je.

Domaćin skupa, turski premijer Tayyip Erdogan istaknuo je da se "moraju ispoštovati legitimne težnje sirijskog naroda, odmah i sada".

Assadove snage napale su u subotu teškim topništvom pobunjeničke četvrti u Homsu, nastavljajući krvavi obračun s oporbom dan nakon što je sirijsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da je okončana jednogodišnja pobuna.

Oporbeni aktivisti prenose da je u nedjelju ubijen mladić u upadu vojske u grad Damir u okolici Damaska.

Oko 70 ministara vanjskih poslova, uključujući SAD, članica EU-a i zemalja Perzijskog zaljeva, sudjeluje na drugom sastanku "Prijatelja Sirije", međunarodne skupine koja je od Al-Asada zatražila trenutni prestanak nasilja nad civilima te omogućavanje dostave međunarodne humanitarne pomoći.

Na sastanku sudjeluje i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja je uoči odlaska u Istanbul izjavila da je sastanak u Istanbulu za Hrvatsku važan i zbog INA-inih naftnih polja u toj zemlji koja se ne mogu "prepustiti slučaju".

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.04.12. 16:00

Ba betino glupa, pa ti i tvoji prljavi koljaći niste nikad prestali ubijati, klati i pljačkati!
Ubijate bez suda svakog ko veli da ste gamad smrdljivih koljača i pljačkaša samo zato kaj ste još uvijek jaći u oružju i9 oljačkanom novcu, nafti i svim i svačim.
Marš ljigava ženo - od tebe je pametnija i bolja svaka tajnica u Bijeloj hiži, a to je potvrdil i onaj tvoj telec clinton kad je seksal sve samo ne tebe!
Fuuuuj!


registracija
20/8/10

McCoy, 01.04.12. 17:54

Hilari, sve cete ih pobiti?


registracija
23/8/09

xaron, 01.04.12. 18:49

ONI komunisticki novinari su bili smrad, ali ni vi " demokratski" niste nista bolji.
U S. Arabiji i Bahrienu stalno traju protesti gradjana ali vi nemate petlje da o tome pisete. Sramota.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika