02.04.2012. / 07:35

Autor: Hina

Stranka San Suu Kyi proglasila pobjedu na djelomičnim izborima

Stranka oporbene prodemokratske čelnice Aung San Suu Kyi - Nacionalna liga za demokraciju (NLD) objavila je kako je premoćno pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima održanima u nedjelju u Mianmaru osvojivši sva osim jednog upražnjenog mjesta.

Aung San Suu KyiAung San Suu KyiStranka oporbene prodemokratske čelnice Aung San Suu Kyi - Nacionalna liga za demokraciju (NLD) objavila je kako je premoćno pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima održanima u nedjelju u Mianmaru osvojivši sva osim jednog upražnjenog mjesta.

Djelomični parlamentarni izbori održali su se za popunu 45 slobodnih, od ukupno 664 zastupničkih mjesta. To su bili prvi izbori u Mianmaru otkako je nova, nominalno civilna vlada, stupila na dužnost u ožujku prošle godine.

Na izborima je San Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade za mir, osvojila zastupničko mjesto prvi put u svojoj karijeri koja je obilježena 20-ogodišnjom borbom protiv vojne vlasti u bivšoj Burmi i višegodišnjim kućnim pritvorom.

"Koliko smo čuli iz naših izvora, kandidati NLD-a osvojili su sva 44 mjesta. Mislim da će izborno povjerenstvo uskoro službeno objaviti", kazao je voditelj kampanje stranke Nyan Win.

Izborno povjerenstvo Mianmara tek treba potvrditi sve izborne rezultate.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika