02.04.2012. / 09:34

Autor: Hina

Suu Kyi pozdravlja

Početak "novog doba"

Ipak, rezultatom ostvarenim u nedjelju na djelomičnim izborima za popunu 45 slobodnih od ukupno 664 zastupničkih mjesta, NLD neće moći ugroziti parlamentarnu većinu stranke na vlasti Unije za solidarnost i razvitak (USDP)

Aung San Suu KyiAung San Suu KyiČelnica prodemokratske oporbe u Mianmaru Aung San Suu Kyi, čija je Nacionalna liga za demokraciju (NLD) premoćno pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima u nedjelju u Mianmaru, pozdravila je u ponedjeljak "početak novog doba".

"To će biti početak novog doba", rekla je u govoru u sjedištu stranke. "Ponajprije to je pobjeda onih koji su odlučili da moraju sudjelovati u političkom procesu ove zemlje", rekla je političarka i dobitnica Nobelove nagrade za mir.

Još nije objavljen službeni rezultat, ali stranka NLD je u ponedjeljak obznanila da je osvojila 43 od 44 mjesta na tim povijesnim izborima koji su ključan test vjerodostojnosti početnih reformi vlade kojoj je hunta prije godinu dana prepustila vlast.

"Dama", kako zovu 66-godišnju Suu Kyi, istaknula je da "nije toliko bitan broj osvojenih zastupničkih mjesta, već činjenica da ljudi pokazuju toliko entuzijazma za sudjelovanje u demokratskom procesu".

Izrazila je nadu da će sve stranke koje su sudjelovale u izborima surađivati s NLD-om u stvaranju demokratskog ozračja u zemlji.

Ipak, rezultatom ostvarenim u nedjelju na djelomičnim izborima za popunu 45 slobodnih od ukupno 664 zastupničkih mjesta, NLD neće moći ugroziti parlamentarnu većinu stranke na vlasti Unije za solidarnost i razvitak (USDP). USDP je nastao iz bivše masovne vojne organizacije pomoću koje se stari režim održavao na vlasti.

Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika