02.04.2012. / 10:31

Autor: Nacional.hr

Pavelić: Vile ćemo komercijalizirati, a bazene zatrpati!

Neimenovani izvor blizak Hrvatskim šumama ističe kako je još puno objekata u koje su uloženi milijuni i koji su se tek povremeno otvarali za sastanke te zabave

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatske šume imaju čak 1400 nekretnina u posjedu od kojih više od 1000 nije uknjiženo, tvrdi novi čelnik Hrvatskih šuma Ivan Pavelić, a piše Večernji list.

Nekretnine Hrvatskih šuma vrijedne su više od 1,25 milijardi kuna, a jesu li u boljem ili gorem stanju od istarskih vila s bazenima u kojima je bivša uprava gostila i zabavljala svoje poslovne suradnike te njihove goste znat će se polovicom travnja kada će tvrtka konačno dobiti registar nekretnina. Dodaje kako u slučaju bude li na tom radila tročlana uprava, svakom od njih trebat će najmanje 200 sati rada.

Bivša je uprava za valbandonsku vilu imala ponudu od milijun eura, kaže voditelj Uprave šuma Buzet Ivan Pentek. "Sve je čisto. Oba su objekta rekonstrukcije unutar postojećih gabarita, jedino što se pogriješilo jest to što se prvo išlo u investicije, a tek onda u njihovu prenamjenu u turističke objekte, koje ćemo kategorizirati i staviti na tržište", rekao je.

Pavelić je već u Istri kako bi provjerio stanje na terenu. "Građevinske dozvole ne trebamo jer su sagrađeni prije 1968. godine i imaju se pravo upisati, budu li sporni bazeni, njih ćemo zatrpati", kazao je. Riječ je o lugarnicama u valbandonskoj šumi Ližnjemoro i Kloštru pokraj Vrgorca, pretvorenima u vile s bazenima kojima raspolažu tamošnje podružnice Uprave šuma Buzet.

Neimenovani izvor blizak Hrvatskim šumama ističe kako je još puno objekata u koje su uloženi milijuni i koji su se tek povremeno otvarali za sastanke te zabave. Lovačke kuće Kunjevci kod Vinkovaca, Muljava na Petrovoj gori, Brezovica kod Siska bogatije su opremljene i koštale su puno više od istarskih lugarnica. Dodaje se kako je 80 posto lugarnica u izvrsnom stanju, jedino što nije realizirano pravo vlasništva, a one ne stvaraju zaradu.

Valbandonska vila ograđena je i okružena je s nekoliko hektara uređene okućnice, stoljetnih stabala, postoje i kamere za videonadzor. Pavelić nije imao komentara o vili. Pentek isto nije rekao ništa, istaknuo je kako ih je već posjetila građevinska inspekcija, u sklopu unutarnje istrage informiran je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Pentek nastavlja kako je lugarnica pokraj Valbandona u koju je uz odobrenje bivše uprave u posljednjih šest godina uloženo 1,4 milijuna kuna sagrađena u doba Austro-Ugarske. Priča o vili je u medije i javnost zbog navodne ponude za kupnjom od milijun eura. Dodajmo kako Hrvatske šume gospodare nad 37 posto teritorija RH što bi se trebalo odnositi isključivo na šume.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika