02.04.2012. / 11:27

Autor: Hina

O optužnici protiv Čehoka odlučivat će se za dva tjedna

Zbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka otpuženog da je pogodovao poduzetniku Patafti i oštetio grad za gotovo 50 milijuna kuna.

Ivan ČehokIvan ČehokZbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka otpuženog da je pogodovao poduzetniku Patafti i oštetio grad za gotovo 50 milijuna kuna.

Odvjetnik Ante Madunić izjavio je da je njegov branjenik Patafta nije dobio sudski poziv te da je znao za današnje ročište no zbog zdravstvenih tegoba je otputovao u inozemstvo. Nije želio otkriti gdje je Patafta i o kakvim zdravstvenim tegobama je riječ.

"O tome ćemo Sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju", kazao je Madunić dodavši da je sjednica optužnog vijeća odgođena za 19. i 20 travnja.

Na toj bi sjednici sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Smiljanić trebala odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice koja Čehoka tereti da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima.

U USKOK-u tvrde da je grad Varaždin pri tome oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju navodno isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna. Uz Čehoka Pataftu i njegovu suradnicu Narcisu Huljev optuženi su i Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda te tri Pataftine tvrke T7GUPA, T7VISA i WINAIR.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 02.04.12. 11:39

Pa zar Patafti, koji je iz pritvora u Remetincu pušten uz najveću do sada kauciju u Hrvatskoj od 12,5 milijuna kuna
NIJE ODUZETA PUTOVNICA?
I kako je moguće da ode u inozemstvo a da to policija dozvoli?
Priča se da je Patafta već ranije novac prebacio u strane banke, da ima i austrijsko državljanstvou, u inozemstvu firme pa - obzirom da mu je pod upitnikom posao sa smećem u Varaždinu,
čovjek je odlučio reći zbogom hrvatskom pravosuđu i odreći se 1,5 milijuna EUR-a.
Ipak je Patafta pedeseti - na nedavno objavljenoj listi - najbogatijih Hrvata.
SRAMOTA !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika