02.04.2012. / 15:06

Autor: Hina

Obitelj Bin Ladena osuđena u Pakistanu

Pakistanski sud optužio je tri udovice i dvije kćeri bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena zbog ilegalnog boravka u zemlji i osudio ih na 45 dana zatvora, objavili su u ponedjeljak njihovi odvjetnici.

Osama bin LadenOsama bin LadenPakistanski sud optužio je tri udovice i dvije kćeri bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena zbog ilegalnog boravka u zemlji i osudio ih na 45 dana zatvora, objavili su u ponedjeljak njihovi odvjetnici.

To znači da će u zatvoru provesti 14 dana, jer im se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 3. ožujka. Obitelj Bin Ladena bit će na kraju deportirana u njihove matične zemlje, rekli su odvjetnici.

Analitičari kažu da se Pakistan odlučio na blagu kaznu kako članovi obitelji ne bi otkrili pojedinosti o njihovu boravku u Pakistanu.

Kada odu iz Pakistana, Bin Ladenova obitelj mogla bi objaviti detalje kako se nekoć najtraženiji čovjek na svijetu godinama mogao skrivati u Pakistanu, američkom savezniku, najvjerojatnije uz pomoć pojedinaca iz moćnog vojnog i obavještajnog aparata.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika