02.04.2012. / 15:09

Autor: Nacional.hr

'Liniću, objasni Čačiću što radi Porezna uprava'

Sindikat je siguran da bi službenici Porezne uprave rado naplatili porez od onih koji njih i većinu hrvatskih građana prave budalama, živeći u luksuzu koji se ne može steći poštenim radom, a prijavljujući prihod manji od građana koji žive na socijalnoj pomoći

Slavko Linić i Radimir ČačićSlavko Linić i Radimir ČačićIzjave prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića o tome kako dio zaposlenih u Poreznoj upravi dosad nije radio ništa izazvala je buru negodovanja među zaposlenima u ovoj upravi Ministarstva financija.

Odgovor potpredsjednika Čačića na pitanje novinara RTL-a o tome što je 1600 ljudi koji su sada angažirani na provjeri „tajanstvenih bogataša" do sada radilo glasio je: „Ništa! Bukvalno ništa!".

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika ističe kako po Čačiću ispada da je u Poreznoj upravi dosad spavala, grickala pa zatim uređivala nokte, čitava rezervna armija činovnika, koje je nova vlast eto sada probudila i dala im borbene zadaće, odnosno posla.

Dodaju kako potpredsjednik Čačić tako nastavlja dolijevati ulje na lomaču na kojoj bi trebala gorjeti navodno neučinkovita i prekobrojna država uprava, iako je i sam po drugi puta postao političko-naredbodavnim dijelom upravnog aparata koji u Hrvatskoj radi, uhićuje i oporezuje bez izuzetaka tek onda kada mu to aktualna politička i izvršna vlast dozvoli i izrijekom naredi.

"Čačić zaboravlja da je u državnoj upravi ponekad opasnije raditi svoj posao, jer uvijek postoji mogunost da se dozvola izda krivoj stranki, uhiti pogrešan kriminalac ili oporezuje „naš" bogataš i donator. Za to vrijeme državni aparat trenira strogoću na malim ljudima, koji su najbolji i najdiscipliniraniji porezni platiše", dodaju iz Sindikata.

Sindikat je siguran da bi službenici Porezne uprave rado naplatili porez od onih koji njih i većinu hrvatskih građana prave budalama, živeći u luksuzu koji se ne može steći poštenim radom, a prijavljujući prihod manji od građana koji žive na socijalnoj pomoći.

No, zato im treba zeleno svjetlo političkog dijela izvršne vlasti, ali i njegova zaštita od progona zato jer su prerevno shvatili svoj posao.

Sindikat stoga od premijera ministra financija Slavka Linića traži da službenike Porezne uprave, a na taj način i sve zaposlene u državnoj upravi, zaštiti od neosnovanih optužbi, a kolegi ministru Radimiru Čačiću pojasni što i kako Porezna uprava radi i iz kojih prihoda će se namaknuti sredstva za famozne Čačićeve investicije.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 02.04.12. 16:43

Ako je u državnoj upravi opasno raditi, onda im treba povečati plače za nadnice za strah.
Ako ne znaju kako i kome odrezati porez onda NISU SPOSOBNI raditi u toj poreznoj upravi i nek idu naplačivati parkiranje ili putarinu.
Čaćić ima pravo sam mi to ne želimo priznati.
U glavama i dalje socijalizam a kao nije valjao


registracija
7/9/07

Vinogradar, 02.04.12. 18:07

james,
kaj ti uopće znaš o Čačiću i njegovim poslovima?
Kaj ti znaš o njegovom imovnom stanju i koliko on (ne)plaća poreza?
Samo jedan primjer : na sudu u Mađarskoj pod prisegom je izjavio da su mu primanja 5.000 kuna
a u isto vrijeme kraj njega su sjedili najskuplji hrvatski i mađarski odvjetnici.
Znaš li kaj sve posjeduje, od automobila, jahti, vikendica, imanja, dionica, kuća, stanova i koliko plaća poreza na sve to?
I kako je stekao ogromno bogatstvo?
Ka misliš da se porezna uprava, da ne govorim o običnim činovnicima, usuđuju to pitati Čačića, pogotovo sada kada je PRVI POTPREDSJEDNIK.
I otkuda mu tolike arogantnosti nakon što je skrivio prometnu nesreću s dvoje mrtvih ljudi? Ima li on savjesti?


registracija
5/1/07

james, 02.04.12. 21:12

Hej Vinogradar
daj se drži vinograda jer ti to može donesti ak buš jako kvaliteten i vrijedan, više nofca nek misliš.
Čaćić se nije obogatil od dana kada je sa koalicijom došel na vlast, neg je on bogat od prije.
Ak je to tak, a nisu ga do sad za nikaj optužili (ne govorim o Mađarskoj) onda nemaš kaj za larmat.
A zakej miskiš da je onaj koji govori istinu, arogantan?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika