02.04.2012. / 19:01

Autor: Hina

Iran:

'Branit ćemo svoja nuklearna postignuća'

"Mi ne potcjenjujemo nijednog neprijatelja... naše vodstvo, naš vrhovni vođa, predsjednik, vojska, Čuvari revolucije, basidži (islamska policija), svi su na oprezu. Narod je spreman braniti postignuća islamskog Irana i nikom neće dopustiti da dirne u njih", prenijela je Salehijeve riječi službena agencija Irna

ArhivaArhivaIran neće odustati od svojih postignuća u području nuklearne energije, izjavio je u ponedjeljak iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi, manje od dva tjedna uoči nastavka pregovora sa skupinom 5+1.

"Mi ne potcjenjujemo nijednog neprijatelja... naše vodstvo, naš vrhovni vođa, predsjednik, vojska, Čuvari revolucije, basidži (islamska policija), svi su na oprezu. Narod je spreman braniti postignuća islamskog Irana i nikom neće dopustiti da dirne u njih", prenijela je Salehijeve riječi službena agencija Irna.

"Zapad misli da će Iran, kao mnoge druge zemlje, popustiti pod pritiskom Amerikanaca, ali se vara... Već 33 godine zapadne zemlje izlažu pritisku i nameću sankcije poglavito našim bankama. Te sankcije možda i uzrokuju pokoji problemčić, ali mi nastavljamo svojim putem na nuklearnom području", dodao je.

Iranski ministar nafte Rostam Kasemi prije u ponedjeljak je rekao da su nastojanja zapadnih zemalja da ograniče iranski izvoz nafte rezultirala "neuspjehom".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 03.04.12. 00:06

Mi mozemo a vi ne mozete. Izrael moze raditi sto ih je volja ali mi smo jako zabrinuti sto ste vi iranci uspjeli ovladati nuklearnom tehnologijom. Strasno, kako ste se usudili. Kako cemo mi sada prodavati pricu o nesposobnosti muslimana i velikom intelektualnom superiornoscu zapada.
To moramo demokratski rjesiti bombardiranjem.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika